Сливен. Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на Областната

...
Сливен. Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на Областната
Коментари Харесай

Сливен: Посланикът на Беларус Владимир Воронкович гостува на Областната администрация

Сливен. Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на Областната администрация в Сливен, оповестиха от пресцентъра на институцията . По време на визитата си той бе съпроводен от Олег Белов, отговарящ за търговско-икономическите въпроси в посолството.
Гостите се срещнаха със зам.областния шеф Камен Костов и основния секретар в Областната администрация Кирил Аврамов. Целта на визитата бе да се проучат опциите за съдействие в разнообразни сфери на икономическия и публичния живот сред представителите на бизнеса, туризма и културата в двете страни. Посланик Воронкович прояви интерес към развиването на селското стопанство. В родината му този бранш, както и машиностроенето, е измежду най-развитите, означи той. Гражданите на Беларус познават летните и зимните ни курорти и близо 140 хиляди туристи годишно идват за отмора на море или планина. Близо 40 беларуски градове са побратимени и имат съглашения за другарство и съдействие с градове в България.
Зам.областният шеф Камен Костов и основният секретар Кирил Аврамов показаха стопанската система на Сливенска област, в която и през днешния ден са водещи някои от обичайните браншове, като текстила, селското стопанство, винопроизводството наред с машиностроенето, консервната и хранително-вкусовата индустрия. Гостите бяха осведомени със спецификите на локалната стопанска система в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, както и с културното завещание и туристическите обекти в четирите общини. Домакините и гостите се разделиха с пожелания за нови срещи и ползотворно съдействие.
Посланик Владимир Воронкович посещава Сливен, побратимения на беларуския Светлогорск град, за първи път. Повод за визитата му е присъединяване на Беларус в Изложението по отглеждане на животни, което публично ще бъде намерено на 28 април. Освен с управителния екип на Областната администрация, в програмата на господин Воронкович бяха планувани срещи в Сливенската търговско-промишлена палата и с кмета на общината Стефан Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР