Сливен. Областният управител Веселин Вълчев участва в Регионален форум за

...
Сливен. Областният управител Веселин Вълчев участва в Регионален форум за
Коментари Харесай

Областният управител Веселин Вълчев участва в туристически форум в Бургас

Сливен. Областният шеф Веселин Вълчев взе участие в Регионален конгрес за нови благоприятни условия за авиосвързаност, туризъм и партньорство в поддръжка на авиационния бранш, туризма и районите от Българското Черноморие и Югоизточна България. Събитието се организира на 22 февруари в Бургас с присъединяване на зам. министъра по туризма Ирена Георгиева.

На форума бяха дискутирани опциите за разкриването от компания „ Гъливеър “ на нова дестинация Бургас – Белград. Специален интерес към концепцията бе проявен от посланика на Република Сърбия у нас Желко Йович. По думите му, сръбските туристи имат предпочитание, само че към момента не познават задоволително Българското Черноморие. По време на полемиката регионалният шеф на Сливен Веселин Вълчев съобщи, че интерес за туристическите групи от Сърбия би представлявало визитата в Сливен, в архитектурния резерват Жеравна, в Котел, Медвен. „ Може да се употребява пребиваването на сръбските туристи на морето, с цел да се провеждат екскурзии до тези знакови за културата, бита и историята обитаеми места, където има достоверни обекти от предишното ни. Бихме се радвали, в случай че Сливен и региона бъдат включени в маршрутите. Имаме прелестна природа и развиваме туристически атракции “, съобщи Вълчев. В диалог със сръбския дипломат той го осведоми за опциите на локалния туризъм, който, въпреки и да понася загуби от COVID-пандемията, пази дългогодишните обичаи в работата си с задгранични туристи.

На форума още бяха разисквани откриването на нови направления и полети от Румъния до Бургас, както и развиването на към този момент съществуващи целогодишни полети и прибавяне на нови от австрийската столица Виена до морския регионален град.

Организатор бе асоциация „ Рафаел – инфо, просвета и туризъм “ – Бургас, в партньорство с Асоциацията на българската авиоиндустрия, Община Бургас, с поддръжката на общините от Бургаския черноморски туристически регион.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР