Сливен. Националната асоциация на училищата по мода Росица Иванова“ /НАУМ/

...
Сливен. Националната асоциация на училищата по мода Росица Иванова“ /НАУМ/
Коментари Харесай

Асоциацията на училищата по мода провежда тридневен форум в Сливен

Сливен. Националната асоциация на учебните заведения по мода „ Росица Иванова “ /НАУМ/ си даде среща в Сливен, с цел да разиска настоящите провокации в професионалното обучение, да образува трендове в развиването му, които да дават отговор на актуалните условия на бизнеса и да обезпечават ефикасна реализация на приключилите възпитаници на пазара на труда.

Подобна среща в града, където Добри Желязков основава първата текстилна фабрика на Балканите, до момента не се е състояла. Организатори и домакини на тридневния конгрес са Професионалната гимназия по текстил и облекло „ Добри Желязков “ и директорката й Даниела Караманова, която е и ръководител на националната асоциация.

Събитието бе намерено с полемика в хотелски комплекс „ Национал палас “. Гости бяха италианският бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио, чиято текстилна продукция е измежду водачите на интернационалните пазари, представители на браншови организации, на МОН, началникът на РУО Кристияна Станкова и специалисти. От името на регионалния шеф Минчо Афузов участници и посетители бяха поздравени от заместничката му Димитринка Петкова.

В НАУМ членуват 30 професионални гимназии по текстил, облекло, фешън дизайн, техника, технологии, екология, химична индустрия и лека индустрия, произвеждане на кожени произведения и други Обучението на учениците е обвързвано с всички аспекти на стилното облекло – от дизайна и производството на тъканите и облеклата до визията, основана от аксесоари, грим и прическа. Асоциацията е отворена за нови членове. По време на работната среща участници и посетители ще посетят сливенската гимназия по текстил и ще се срещнат с изискванията на работа и образование и със основаните отлични благоприятни условия за приемане на качествено обучение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР