Сливен. Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Община Сливен подписаха

...
Сливен. Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Община Сливен подписаха
Коментари Харесай

„Национална компания индустриални зони“ и Община Сливен подписаха Меморандум за сътрудничество

Сливен. „ Национална компания индустриални зони “ (НКИЗ) и Община Сливен подписаха Меморандум за съдействие. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . Изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Сливен Стефан Радев се договориха да обединят старания, с цел да развият съдействие, ориентирано към реализирането на „ пъкъл хок “ планове на територията на общината.
„ НКИЗ ще оказва подпомагане на Община Сливен с промотирането на плана за намиране на вложители. Като държавна компания, която развива и ръководи индустриални зони, ние можем да помогнем с опит и положителни практики за бизнеса, който е избрал територията на общината като дестинация за осъществяване на своите капиталови планове “, означи Антоанета Барес.
Кметът на града Стефан Радев сподели, че терените, които биха могли да бъдат предлагани на евентуални вложители, към този момент имат направен обстоен организационен проект. Те се намират на извънредно подобаваща локация – наоколо до автомагистрала Тракия по пътя Ямбол - Сливен. „ Убеден съм, че напъните ни би трябвало да бъдат ориентирани към привличането на вложения “, сподели Стефан Радев.
Образователната система в района се отличава с най-вече механически профил. Около 60% от учениците в региона на Сливен са записани в професионални гимназии. Сред специалностите са моторни транспортни средства, кораби и въздухоплавателни средства, електротехника и енергетика, машиностроене, металообработване и металургия, индустриални технологии – текстил и облекло, обувки и кожи, индустриални технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло. Учащите в професионални гимназии (технически, стопански и земеделски) са 3279, а в в общообразователни и специфични учебни заведения – 2731.
Характерно за Сливен е, че преработващата индустрия и бизнес услугите образуват половината от локалната стопанска система. Тя се пренасочва към приблизително и високо софтуерни браншове, които обезпечават работа на съвсем половината от всички наети в промишлеността. В града производители на автомобилни елементи, машини и съоръжение, железни и каучукови произведения и други, образуват мощен средно-технологичен клъстер, подготвен да доставя нови софтуерни производства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР