Сливен. 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще

...
Сливен. 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще
Коментари Харесай

Сливен: 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна

Сливен. 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна на 18, 19 и 20 август, оповестиха уредниците. Фестивалът е основан през 2008 година по концепция на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен отбор „ Българе ”. Архитектурният резерват Жеравна е определен за център на фестивала поради достоверната възрожденска атмосфера и наличното си и комфортно местонахождение – в централната част на страната.
Участието в този фестивал е непринуден акт и искащите да се включат в него усърдно съблюдават наложителните условия за провеждането му. С цел да се придаде допустимо най-пълна достоверност на ситуацията и оптималното й доближаване до българския обичай отпреди век и половина, работи непоколебим фестивален устав.
Главното условие, с цел да се влезе на фестивална територия, е да сте облечени във фолклорна носия, която всеки си обезпечава самичък. Забранено е внасянето и използването на редица предмети от актуалния живот, както и на произведения от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е позволено единствено на несъмнено за диалози място. През първите два дни изрично е неразрешено снимането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и други Право на това имат единствено упълномощени медии и фотографите на фестивала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР