Следя информационния поток и ми прави впечатление, че се налага

...
Следя информационния поток и ми прави впечатление, че се налага
Коментари Харесай

Доц. Кунчев заговори за затваряне на още обекти

Следя осведомителния поток и ми прави усещане, че се постанова накакъв извод за цялостен безпорядък в системата. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Кунчев на брифинг в Министерски съвет.

" Ако настоявам, че всичко е идеално и всеки получава незабавна помощ - може би няма да съм прав ", сподели той.

По думите му обаче всички, настанени в лечебни заведения, получават цялостната здравна помощ в това число медикаментите, които получават хората по света.

" Много е елементарно от тези хиляди да намериш трима, при които е имало закъснение на кола за спешна помощ и други несъответствия. Сигурно ги има и ще продължи да ги има. Но, фокусирайки вниманието върху този 0.1%, сътворяваме усещане за безпорядък. Защо? За това, че сътрудниците не могат да се приберат у дома по една седмица?! Не е почтено да се отнасяме по този начин към тях ", съобщи още доцент Кунчев.

" Положението в Европа е извънредно тежко. Континентът влезе в кривата на повишение на заболеваемостта. От картата виждате, че континентът е безусловно червен. Само шест страни са оранжеви - Норвегия, Финландия, Латвия, Естония и Гърция ", посочи той.

По думите му ние сме на 10-то място по смъртност в Европейски Съюз и на 4-то място на Балканския полуостров.

" Не споделям оптимизма на част от ръководещите, че при този ритъм на повишаване ще реализираме кой знае какъв брой положителни резултати. Очевидно е, че ще би трябвало да удължим ограниченията и след 12 ноември, като всички планувани ограничения би трябвало да останат най-малко до края на ноември ", сподели още доцент Кунчев.

" Време е да помислим за ограничение на работата на всички заведения и обекти, които оферират храна - да се ограничи до 22-23 ч. Това е наложено и в Европа ", съобщи той и предложи ограничение на наличието в офисите до най-много 50%. " Тези, които могат да работят отвън офиса, да го вършат ", добави доцент Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР