Следвайте Гласове в Телеграм.Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор яростно

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор яростно
Коментари Харесай

Докладът на Държавния департамент вбеси президента на Мексико, нарече US дипломатите лъжци

Следвайте " Гласове " в Телеграм.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор гневно отхвърли рецензиите, отправени против работата на неговото държавно управление във връзка с човешките права, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Той дефинира данните за нарушавания на човешките права, изнесени в отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, като неистини, отбелязва организацията.

В отчета, който излезе в понеделник, се споделя, че в Мексико има достоверни данни за противозаконни или случайни убийства, осъществени от служители на реда, военни и други длъжностни лица; за принудително изгубване, проведено от държавни агенти; както и за изтезания и нечовешко отношение от страна на силите за сигурност.

Освен това в отчета се подлага на критика насилието против публицисти в Мексико и се показва, че " безнаказаността и извънредно ниските равнища на правосъдно гонене остават проблем за разрешаването на всички закононарушения, измежду които са и нарушавания на правата на индивида и корупция ".

Запитан за отчета по време на вчерашна конференция, Лопес Обрадор го отхвърли, като сподели, че " те лъжат " и означи, че Съединени американски щати " считат, че са държавното управление на света. "

" Не си коства да се ядосваш, те просто са си такива ", добави Лопес Обрадор, преди да се срещне по-късно денем с някогашния американски Държавен секретар Джон Кери в Мексико. Докладът " не е правилен, те са лъжци ", означи той.

Лопес Обрадор се опълчи на неотдавнашните рецензии от страна на Съединени американски щати на неговата политика за сигурността, която бе подложена на деликатна инспекция след отвличането на четирима американски жители в Северно Мексико по-рано този месец, двама от които след това бяха открити мъртви.

Левият президент, който споделя, че изкоренява корупцията и безнаказаността в Мексико, твърди, че страната му е по-безопасна от Съединени американски щати, макар че тя има доста по-висок % на убийства, и подлага на критика напъните, които поставят Съединени американски щати за попречване на наркотрафика през границата с Мексико.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР