Следвайте Гласове в Телеграм.Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер въведе квота, съгласно

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер въведе квота, съгласно
Коментари Харесай

Германският президент въвежда квота за жени при удостояването с почетни ордени

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер вкара квота, според която минимум 40% от наградените с почетни ордени в Германия би трябвало да бъдат дами, съобщи ДПА.

" Жените реализират велики неща в нашето общество. Независимо дали в асоциации, компании, университети или в културата, дамите обезпечават единодушие, човещина, напредък и креативност. Те заслужават признателност за това, само че също по този начин и по-видимо самопризнание ", съобщи Щайнмайер.
Въпреки че мъжете и дамите са показани в обществото поравно, едвам към една трета от наградените са дами, съобщи канцеларията на президента. Щайнмайер сподели, че заслужили дами могат да бъдат открити на всички места: " Огледайте се към себе си, във вашия квартал, през свободното ви време, измежду колежките ви. Почетният медал живее посредством предложенията, които аз получавам от вас за награждаване с Федералния почетен кръст. Наградата е метод да бъдат приети изключителни заслуги към нашето общество ". " И това е метод да дадем на повече дами признанието, което те заслужават ", добави немският президент.
Всеки немски жител има право да номинира различен жител за награждаване с почетен медал. Предложението би трябвало да бъде изпратено в Държавната канцелария или канцеларията на Сената в съответната федерална провинция, която преглежда номинацията и по-късно я изпраща на президента за дефинитивно решение. Щайнмайер постанови, че занапред нататък канцелариите ще би трябвало да подсигуряват, че минимум 40% от техните претенденти са дами. Ако те не изпълнят това условие, на мъжете ще се наложи да чакат по-дълго, с цел да получат своята премия.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
24 Ное 20222724 Ное 20222623 Ное 2022123423 Ное 202243123 Ное 202278923 Ное 2022166КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022222619 Ное 202269718 Ное 2022212224 Sep 20222916
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР