Следвайте Гласове в .Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви

...
Следвайте Гласове в .Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви
Коментари Харесай

САЩ не вярват на предупрежденията на Русия, че Киев може да използва мръсна бомба

Следвайте " Гласове " в.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в телефонен диалог с украинския външен министър Дмитрий Кулеба през вчерашния ден, че Вашингтон не счита за основателни предизвестията на Русия за опцията Киев да употребява така наречен мръсна бомба. Тази позиция се съдържа в документално изказване на ръководителя на пресслужбата на външното министерство на Съединени американски щати Нед Прайс, оповестява ТАСС.

Блинкен е изразил " непоколебима поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна ". Както уточнява Прайс, „ Блинкен сподели на (...) Кулеба, че Съединени американски щати отхвърлят явно погрешните изказвания на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, че Украйна се готви да употребява мръсна бомба на своя територия. “ Според американския държавен секретар „ светът ще разпознае всеки опит на Русия да употребява тези изказвания като предлог за ескалация “.
„ Те също разискаха уговорката на Съединените щати и интернационалната общественост да продължат да дават на Украйна невиждана помощ в областта на сигурността, икономиката и филантропичната помощ толкоз дълго, колкото е належащо, като държим Русия виновна “, се споделя в изказването. 
Сергей Шойгу организира през вчерашния ден телефонни диалози с английския министър на защитата Бен Уолъс, френския министър на защитата Себастиен Лекорню и турския министър на защитата Хулуси Акар. Руският министър е изразил пред сътрудниците си опасенията от вероятни провокации от страна на Украйна с потреблението на " мръсна бомба ". Освен това Шойгу беседва през вчерашния ден, както и в петък по телефона с шефа на Пентагона Лойд Остин, напомня ТАСС.

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР