Следвайте Гласове в .България е силно заинтересована да участва във

...
Следвайте Гласове в .България е силно заинтересована да участва във
Коментари Харесай

Радев: България е силно заинтересована да участва във всички учения на НАТО в черноморския регион

Следвайте " Гласове " в.
България е мощно заинтригувана да взе участие във всички учения на НАТО в Черноморския район. Това съобщи президентът Румен Радев на конференцията „ Черно море: по-Близкият изток “. По-думите му, средствата на дипломацията към момента не са изчерпани по отношение на сигурността в района, оповестява.

" Важна задача е подсилване сигурността в Черноморски район. На всички конгреси аз постоянно съм упорствал за преустановяване на войната. Важно в България да отстоява единството в НАТО и Европейски Съюз. Не е изчерпана дипломацията ", счита Радев.
Според президента ситуацията в Черноморския район и войната в Украйна чертаят тежка вероятност за сигурността. Той засяга нарушеното мореплаване, мините в Черно море, нарушените продоволствени доставки.
" Тепърва тези дейности ще се отразят на стопанската система ни. Защото цената на вноса у нас ще пораства. Войната разколеба вложители, удари туроператорите. Черно море е вътрешно море и прекосяването през проходите забавя корабоплаването ", посочи президентът.

Той уточни, че е значима модернизацията на армията. Държавният глава образец със градежа на два патрулни кораба като уточни, че има интерес и от други страни към индустриалния ни капацитет. Водят се договаряния и за доставка на две подводници. Според Румен Радев страната ни изостава с модернизацията на пристанищата и военноморските бази. Заявили сме и да станем координационен център на Военноморски сили на НАТО. Президентът подчертава и върху черноморското икономическо съдействие, в подтекста на процесите на следвоенното възобновяване на Украйна.
По думите му, България има значима роля за гарантиране сигурността на корабоплаването поради актуалните ни електронни системи за надзор на морските пътища.
Радев подчертава и върху въздушните пътища - целия трафик от Европа и Близкия изток минава през България поради затвореното въздушно пространство над Украйна и от Русия и натоварването поема РВД. Той добави, че 900 000 полета има през тази година през страната ни, а следващата година се чака броят им да надвиши един милион.
Граничен контролно-пропусквателен пункт -та са различен значим детайл, уточни президента. Според него изоставаме във връзка с граничните пунктове на фона на това, че трафикът се е насочил през България откакто Русия затвори границите си за превоз към Европа.
По отношение на газовата диверсификация, съгласно президента, би трябвало да се мисли за промяна на посоката на петролопровода Александруполис-Бургас, тъй като той е умислен за съветски нефт, а в този момент би трябвало да се промени посоката с концепция за други лесни неруски доставки на нефт през Гърция за България
Очаква се взаимен ръб на транзграничните транспортни планове с Гърция. Радев засяга конвенцията от Монтрьо, където няма възбрана за импорт танкери за полутечен газ, само че не се позволява те да дойдат до България, заради което не можем да изградим терминал у нас.
Според него изследванията за находища на газ изостават в икономическата ни зона по отношение на Румъния и Турция.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
22 Ное 202245222 Ное 202289421 Ное 202213920 Ное 202237319 Ное 202239518 Ное 2022627КоментариНяма такона нещо. Не Българшия е заинтригувана да се самоубие22 Ное 2022 11:20ч.
Заинтересовани са предателите-евроатлантици, като сътрудника на Централно разузнавателно управление на САЩ и американски еничар, който за злощастие е президент на страната, която е пратен да унищожи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЗИП22 Ное 2022 11:30ч.
Много е добре, че президент Радев ще ръководи България в идващите години. На посолствата им писна от партизанщини.Бай Ганьо от Банкя, Киро от Канада все тая Сегашното състояние е Идеал Петров....:))
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати кретен22 Ное 2022 11:56ч.
обикновено е кретените да се радвамe на Радев
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати paradigma22 Ное 2022 15:23ч.
Ти си от Идеалпетрово. Как пък едно смислено текстче не написа. Спри да словоблудстваш и пашол на Идеал.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 143 г съветско робство стигат22 Ное 2022 11:38ч.
Я, българския Путин се прави на натовец!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Скиора22 Ное 2022 12:31ч.
Турчин си
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-не е бе22 Ное 2022 12:40ч.
Турците са патриоти,И в Турция и в България.Туй си е чисто българско мекере.Народния съд е бил доста демократичен.Нужна е корекция.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И що ми изтрихте обявата, че 33 години американско робство също стигат22 Ное 2022 13:08ч.
Много обезпокоеното цензорчето, май..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати чичо22 Ное 2022 13:20ч.
Румелиец съм!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Отвратен22 Ное 2022 11:53ч.
УЖАС! България или нейният подкупен хайлайф?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сталин Й. В.22 Ное 2022 11:57ч.
Все отново да си спомним думите на Евгений Пригожин, че всеки евроатлантик може да се срещне с „ нелюбезни, само че обективни хора “.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати България22 Ное 2022 12:30ч.
Изобщо не е заинтересувана, само че политиците й са заинтригувани.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати deq22 Ное 2022 12:33ч.
Някой да каже на " тримореца ", че е в синергия с ползите на родината и народа си!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител22 Ное 2022 12:35ч.
Знаем, че в тази тематика на г-на му е най-познато и удобно, само че към този момент безусловно напуща полето на реализма, замества естествената тематики при консултациите, а това нервира. Радев не знае ли, че сега нямаме ни финанси, ни узрели процедури, а де не приказваме, че и интернационално обстановката е такава, че няма мощности и запаси да се занимават с нас. Дори да имахме парите!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител22 Ное 2022 12:38ч.
Не желая да го изричим, тъй като няма да се основава на никаква информация, а на чувство и вътрешна увереност, само че ние няма да получим даже платените Ф. Мисля, че ще ни върнат по-вероятно парите, а самолетите ще останат за някакво несигурно бъдеще. В момента имат да се вземат решение задания и проблеми от напълно различен, стратегически порядък. Никакъв ангажимент по изреченото. Просто предусещане!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител22 Ное 2022 12:41ч.
Защо г-нът не се занимава с фактически парещи въпроси, който безусловно трябваше да се решат през вчерашния ден. Не виждам да се вълнува от тъй наречените План. Хора, 40 % по-малко излъчвания след 3 години НА ПРАКТИКА ЗНАЧИ СПИРАНЕ НА ВЪГЛИЩАТА! Днес един ръководител на браншова организация... Кремен някой си сподели буквално: Стане ли тази работа - месечната с/ка за ел. става равна на МРЗ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител22 Ное 2022 12:46ч.
Автомагистрала. Тец1 и Тец 3 остават в непознати ръце до 24-та и 26-та, та по тях не може подари да се прави инвестиция. А пък и самата инвестиция би била милиарди и не би имала стопански смисъл, тъй като 38-ма затваряме. Давате ли си сметка в какво положение сме, господин Президент! Вариантите са два: Или на 01.01.26 демонстрираме на Европейски Съюз междинен пръст, или тайничко се надяваме, че до този миг съюзът ще се е пръснал по шевовете. Ето това е проблем! КВии подводници, кви 5 лв.?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала22 Ное 2022 12:47ч.
Изпълняващият длъжността президент радев може и да е заинтригуван, България по никакъв начин не е заинтригувана да има нещо общо с НАТО, олицетворението на съсипията на българската войска. Разбира се радев и сътрудниците му военни, ненаучили уроците от един военачалник Вазов да вземем за пример, много помогнаха на НАТО в тази задача.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-СЪД И ЗАТВОР22 Ное 2022 12:52ч.
От простак ще чуеш глупави съждения.Дори да го създадат президент с 1000съветника нищо няма да го промени.Другия въпрос е по забавен.Как човек малоумен и податлив към изменничество се озовава в Долна Митрополия?Дослужва до майор в Българска народна армия а след това до военачалник.Какви са тези сили,че и президентин да го турят?Като плачем за преди 1990г. дано не забравяме,че Радев е артикул на системата от преди 1990г.И този е на показ.А какъв брой са скритите мекерета създадени преди 1990г.?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител22 Ное 2022 12:54ч.
Моля, спестете си апелите, които са по линия на синергетичните полезности! Моля, излезте от комфортните и познати за вас тематики! Погледнете истината в очите! Поинтересувайте се, съберете фактически учени глави и ги попитайте, тези момечета - кирчовците и пекановците, знаюят ли изобщо какво са създали?! Действително ли ситуацията е толкоз ужасно?! Никога не забравяйте, че тези генерации рефлекторно и без оглед на обемността и отговорността на задачата, с която са натоварени, мислят първо за себе си, след това за интереса на огромния капитал! Пък то, като махнеш тези двете, какво остава?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Проф. Атанас Семов, арбитър в Конституционния съд на Република България22 Ное 2022 12:55ч.
https://epicenter.bg/article/Atanas-Semov--Tezi-33-g--sled-10-noemvri-sa-edin-ot-nay-tragichnite-periodi-v-balgarskata-istoriya-/299474/11/0
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban22 Ное 2022 12:58ч.
Парвеньото си е парвеньо даже с офицерски пагон.Но прекомерно семпло пояснение.И 90% от предателите са с комунистическ родилно леке.Нямам нищо срещу комунистите,даже им съчувствува но нашите са за пандиза.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...22 Ное 2022 13:23ч.
j.jelevban, бъркате болшевик с партиец. Този е партиец!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...22 Ное 2022 13:27ч.
Днес попаднах на този филм. Зловещо е: " Злокобният проект за нова война с Русия " – филм на RT:https://www.youtube.com/watch?v=dbVOR7QX2as
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре22 Ное 2022 13:33ч.
Този не ми е президент.Нагаждач.По млад от мен с 3 години.И към този момент огромен натовец. Целували сме едно и също знаме за друго време и идеология.Кога се пребоядиса?Аз възгледите си не меня за разлика от тоЯ отпадък. НАТО е потвърден агресор.Демон.Долу колонията.Слава на Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Godefroy22 Ное 2022 13:48ч.
Държавата България има потребност от рестарт на просветителната система, тъй като със необразовани и маргинализирани хора няма страна, а цигански лагер. А през последните 30 години няколко генерации са изтървани. Вярно е, че не е единствено в България този развой, само че това не трябва да успокоява българите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Как беше израза? " Не се радвай на малко прасенце22 Ное 2022 15:02ч.
и на нов казус (не е грешка) - не знаеш каква свиня ще излезе от тях ". Е, " радвайте се "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати teridan22 Ное 2022 15:19ч.
Преведено би трябвало да се чете " НАТО е мощно заинтригувано от присъединяване на България във всички учения в черноморския район ". Обикновено, това което те желаят ни се показва като проявено предпочитание от наша страна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri22 Ное 2022 15:57ч.
"...преминаване през проходите/?/... " - допускам е имал поради проливите. Много е заинтригуван от военноморските пристанища - може би сме ги дали обещание на НАТО и по- съответно на Съединени американски щати? Този човек се интересува повече от външни за България проблеми, в сравнение с за българските такива.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z22 Ное 2022 16:01ч.
Кой си ти, че да определяш ползите на страната?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022206519 Ное 202259518 Ное 2022188024 Sep 20222864
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР