Следващият сезон в родния футбол ще започне доста по-рано от

...
Следващият сезон в родния футбол ще започне доста по-рано от
Коментари Харесай

БФС предвижда голяма промяна в елитния ни футбол

Следващият сезон в родния футбол ще стартира много по-рано от нормалното. БФС към този момент е изготвил прелиминарен календар за акцията 2022/23, който би трябвало да бъде банкет на идващото съвещание на Изпълкома. Предвижда се стартът да бъде в уикенда на 8-11 юли, което значи, че лятната пауза тази година ще бъде много по-кратка от нормално, само че пък за сметка на това зимната ще е близо 100 дни.

Очаква се проектопрограмата да се дискутиа с клубовете и може да търпи промени. Повечето треньори обаче са на мнение, че в този момент е моментът да се опита сходен вид, който е подбуден от Световното състезание, което за първи път ще е през есента, а финалът му ще е чак на 18 декември.

Сезонът в България ще стартира с мача за Суперкупата, който е очакван за 2 юли, което ще бъде генерална подготовка за тимовете, които ще вземат участие в Европа, защото първите мачове са в седмицата по-късно.

Общо 20 кръга от efbet Лига, ще се изиграят в календарната 2022 година, а последният ще е в уикенда на 11-13 ноември.

До Нова година ще е минал единствено един кръг от шампионата за Купата на България, всички останали елиминационни срещи от осминафиналите до финала ще бъдат през 2023 година.

За сметка на късата лятна пауза, зимната се обрисува много дълга. Предвидено е сезонът да се възобнови на 17-21 февруари 2023 година, което прави паузата сред 97 и 100 дни.

През идващия сезон в елита ще се състезават 16 тима. След края на постоянния сезон шампионатът се разделя на плейофи, като в първата шестица ще се играе по системата с една среща, а тимовете от 7-о до 10-о място ще играят по две. Промяната е при борещите се за оцеляване, които ще бъдат цели 6 и ще играят по един мач между тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР