Следващият път, когато пътувате със самолет, не забравяйте да кажете

...
Следващият път, когато пътувате със самолет, не забравяйте да кажете
Коментари Харесай

10 постъпки, с които дразните стюардесите в самолета

Следващият път, когато пътувате със аероплан, не забравяйте да кажете “Благодаря ” на всеки от екипажа

Всеки, който пътува постоянно, ще ви каже, че летенето може да бъде стресиращо прекарване, изключително в случай че се вземат поради скорошните отлагания на полети и закъснения. Въпреки всичко самолетът си остава комфортно транспортно средство, с което бързо стигате от точка А до точка Б. В този ред на мисли стюардесите на борда заслужават вашето почитание.

Освен да дават отговор за обслужването на борда, тези експерти подсигуряват нашата сигурност и са подготвени за спешни обстановки. Всъщност, в случай че се замислите, те ще са първите, към които се обръщате, когато имате потребност от помощ, отбелязва.

Затова е значимо да деянията предвидливост и да им спестите непотребното раздразнение на борда. Как? Като избягвате 10-те най-дразнещи неща за тях.

Докосвате човек от екипажа без неговото единодушие

Както не трябва да докосвате чужд човек по принцип, по този начин и не трябва да докосвате човек от екипажа, до момента в който сте на борда.

Спрете да ни докосвате. Не ме побутвайте, не ме потупвайте с пръсти по ръката. Имам табелка, на която написа името ми. „ Госпожо “ и „ извинете “ също ще свършат работа, споделя стюардеса.

Искате вода в мига, в който се качите на борда

Процесът на настаняване на пасажерите може да е много безреден - както за вас, по този начин и за екипажа. Точно по тази причина избирайте деликатно момента, в който желаете да ви бъде дадена вода. Тази услуга е планувана за по-късно и заради съображения за сигурност.

Ако би трябвало да вземете медикаменти, подгответе се и вземете бутилка или пийте вода, преди да се качите на борда. Хората не осъзнават, че имаме единствено няколко минути, с цел да накараме всички да седнат и да се закопчаят, с цел да можем да затворим вратата, споделя стюардеса.

Използвате тоалетната в несполучлив миг

Понякога се постанова да отидем до тоалетната. По опция обаче планирайте отиването до нея в миг, в който не основава стеснение за обслужващия личен състав.

Не претърпявам, когато пасажерите стават, с цел да отидат до тоалетната, незабавно щом сме там и раздаваме питиета, споделя стюардеса, написа Travel & Leisure.

Натискате бутона за повикване на всеки две минути

Над седалката ви има бутон за повикване. Някои пасажери имат навика да го натискат, очаквайки мигновена реакция. Има обстановки, в които стюардесите са заети с други планувани задания. Имайте самообладание.

Искате човек от екипажа да стане ваш персонален помощник

Някои хора на борда употребяват екипажа като “Бюро Информация ”. Те считат, че може да получат настояща и точна информация за статуса на полета - идва ли, заминавали, с какъв брой ще закъснее, ще бъде ли отсрочен и така нататък

Ние разбираме за забавяне на полет сега, в който и пасажерите. Нямаме надзор върху информацията, споделя стюардеса.

Искате храна, откакто сервирането ѝ е завършило

Да кажем, че сте проспали времето за хранене или не сте били гладни в този съответен миг. Не се надявайте, че ще съумеете да получите храна по-късно.

На борда има стотици пасажери. Трябва да има някакъв ред.

Имате потребност от помощ за чанта, която явно е много тежка

Стюардесите не са тренирани да подвигат тежко. На тях не им се заплаща да бъдат носачи. Затова е добре да прецените деликатно, дали ще можете сами да вдигнете куфара си, преди да го очаквате от различен.

Разтягате се на пътеката

Разтягането е значимо за положителното самочувствие. Има обаче много по-подходящи места от средата на пътеката. Не е удачно също по този начин да изтягате крайници, препречвайки пътя на стюардесите.

Пилите ноктите си

Рязането или пиленето на ноктите на ръцете и краката е извънредно дразнещо.

Не изразявате признателност

Следващият път, когато пътувате със аероплан, не забравяйте да кажете “Благодаря ” на всеки от екипажа. Целият екип се е грижил за комфорта ви по време на полета. Стюардите се наскърбяват, когато пасажерите благодарят единствено на водача.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР