Следващият мач на Меси е най-скъпият футболен мач от Висшата лига

...
Няма признаци за отслабване на Меси манията в скоро време.
Коментари Харесай

Няма признаци за отслабване на "Меси манията" в скоро време.

Цените на билетите за мача тази неделя между Интер Маями и ФК Лос Анджелис са най-скъпите за мач от Мейджър Лийг Сокър досега, според TickPick, онлайн пазар.

Средните цени са около $690 — увеличение от 527% спрямо средната цена на билета за мач от МЛС, който струваше $110, преди футболната суперзвезда Лео Меси да се присъедини към лигата.

В момента, само дни след мача, най-евтиният билет, за да видите Меси срещу миналогодишния победител в MLS Cup, ще струва $785. Без Меси цените падат рязко, като най-евтиният билет за следващия мач на LAFC е с 80% по-евтин при $151 за място, според TickPick.

 Търсенето да видим Меси вдига цените на билетите за МЛС. class= Търсенето да видите Меси вдига цените на билетите за MLS. Ира Л. Блек/Корбис/Гети изображения

Това обаче може да етаванът на цените на билетите. Съ-изпълнителният директор на TickPick Брет Голдбърг каза пред CNN, че пазарът „вероятно ще стабилизира цените на сегашното им ниво, въпреки че има потенциал за изместване на цените нагоре поради повишеното търсене“.

Освен това LAFC е един от най-популярните отбори в MLS в лигата, така че търсенето винаги е високо, каза Голдбърг, добавяйки, че „в този случай имате един от най-големите спортисти в света, който идва в града.“

Изявите на Меси редовно повишават цените на билетите, откакто той се присъедини към MLS. За мача от миналата седмица, в който Меси направи своя дебют в редовния сезон, цените бяха почти 1000% по-високи от обичайните за билет за Ню Йорк Ред Булс.

„Манията на Меси“ се простира и отвъд терена. Apple каза, че абонаментите за техния пакет за стрийминг на футбол са скочили, след като Меси се присъедини през юли. А Adidas каза, че търсенето на фланелката на Меси е „наистина безпрецедентно“, предизвиквайки натрупване на поръчки до октомври.

Търговецът на дребно Soccer.com каза пред CNN миналата седмица, че осемте най-продавани фланелки на уебсайта му са свързани с Меси, включително неговия екип на Аржентина и фланелката на Интер Маями. Екипът на Флорида вече е най-продаваният клубен екип на MLS във всички американски щати, с изключение на Върмонт. Преди това фланелката на Интер Маями беше най-продаваната фланелка само във Флорида.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР