Следващия път, когато активирате вашия виртуален Google асистент, се запитайте,

...
Следващия път, когато активирате вашия виртуален Google асистент, се запитайте,
Коментари Харесай

Вашите разговори с Google Assistant достигат и до служители на компанията

Следващия път, когато активирате вашия виртуален Гугъл помощник, се запитайте, единствено той ли ви слуша в този миг. Според сведения от белгийската журналистическа компания VRT NWS, доста сътрудници на Гугъл получават възнаграждение, с цел да транскрибират (анализират и преведат) аудиозаписите, правени от асистента. Избираните диалози са на инцидентен принцип, само че могат да обиден персонална информация като имена, адреси и детайлности по отношение на живота на потребителите .

Често пъти аудиото се записва по случайност, когато устройството неправилно чуе основната фраза „OK Google“. VRT NWS се свърза с един от хората, наети да изследват записите. Той твърди, че транскрибира към хиляда записа всяка седмица, 150 от които нормално са стартирани простъпка. Въпреки безпристрастността, с която той подхожда към задачата, от време на време не може да не се изненада от наличието на аудиото. Случвало се е да се чуват женски уплашени гласове и физическо принуждение. „След това те са към този момент същински хора, не просто гласове„.

Според софтуерните компании изпращането за записи към други хора е значима част от процеса на рационализиране на изкуствения разсъдък. Освен това те акцентират, че единствено дребна част от това аудио се споделя по този начин – едвам 0,2 %. Освен това, никаква идентификационна информация не съпровожда записите. Във всеки случай обаче хората, със или без познание за протичащото се, може да споделят значими за тях данни пред микрофона на устройството. По-рано тази година същият проблем доближи и Amazon с Alexa, където още веднъж аудио, записано от Echo устройства, е било изпращано към трети лица без знанието на потребителя. И колкото и да е нужно записите да се споделят, с цел да може асистентите да ни схващат по-добре в бъдеще, би трябвало притежателите на смарт устройства да знаят по кое време думите им ще се употребяват за транскрибиране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР