Следващите седмици ще са от решаващо значение за изхода от

...
Следващите седмици ще са от решаващо значение за изхода от
Коментари Харесай

Следващите седмици са решаващи за изхода от войната в Украйна

Следващите седмици ще са от решаващо значение за изхода от войната в Украйна. Това съобщи Бен Ходжис в изявление за ETV, излъчено през днешния ден. Той е някогашен пълководец на сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа и сегашен ръководител на стратегическите проучвания в Центъра за разбор на европейската политика във Франкфурт, Германия.

Очевидно сме в решаваща част от тази акция, уточни военният специалист. Според него Русия приспособи задачите си към нещо, което е надалеч по-постижимо. „ Не мисля обаче, че ще реализиран триумф, даже и при тези по-малко амбициозни цели ”, разяснява Ходжис.

Войната, както знаем от историята, е тест на волята и тест за логистиката. За мен е ясно, споделя някогашният боен, че украинците и техните съдружници имат повече воля и тя нараства с всеки минал ден. Подобрява се и логистичната обстановка за Украйна, до момента в който за руснаците се утежнява, частично заради глобите, частично и заради системата им. Ето за какво съм оптимист, обобщава Ходжис.

Военният пълководец акцентира, че в случай че може да се форсира помощта, обещана на Украйна, изключително от боеприпасите, тогава Киев ще има шанса „ да пречупи гръбнака на атакуващите съветски сили ”. Той смята, че изпращането на помощта става доста по-бавно от нужното. Украинците желаят и могат да се бият, само че не разполагат с задоволително муниции, разяснява той.

Ген. Ходжис смята за извънредно безконтролно член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да заплашва с потребление на нуклеарни оръжия. Никой - нито Украйна, нито Съединени американски щати, не приказва или даже обмисля да предприеме дейности, които биха заплашили територията на Русия. Безразсъдна и неуместна е опасността за нуклеарен отговор, разяснява той.

 „ Войната не визира единствено Украйна. Тя е освен това. Става дума за демокрацията и правата на суверенните народи да избират своето бъдеще – народна власт против автокрация. Освен Украйна, в периферията на Русия има и други страни, които са подложени на напън ”, обобщава ген. Бен Ходжис. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР