Следващите дни 115 милиона предпазни маски ще бъдат раздадени на

...
Следващите дни 115 милиона предпазни маски ще бъдат раздадени на
Коментари Харесай

2,3 млн. румънци ще получат 115 млн. предпазни маски

Следващите дни 115 милиона защитни маски ще бъдат раздадени на 2,3 милиона румънци в неравностойно състояние, заяви нощес министърът на опазването на здравето Нелу Татару, представен от организация Аджерпрес.

" Тече социална поръчка, според решение на държавното управление и закон на Народното събрание на Румъния за хората в неравностойно състояние, където имаме 115 милиона маски за 2,3 милиона души. Днес (вчера - бел. ред.) беше последният ден за внасяне на офертите, на следващия ден (днес - бел. ред.) офертите ще бъдат отворени, ще имаме снабдител, подписва се договорът и идващите дни ще имаме и доставката на тези маски. Ще отидем във всички окръзи, хората са разпознати. Министерството ще ги насочи посредством Дирекцията за публично здраве към локалните управляващи ", съобщи здравният министър нощес пред румънската социална телевизия, предава Българска телеграфна агенция.

В Румъния от 15 май е оповестено " положение на паника " по отношение на епидемията от новия ковид. Носенето на защитни маски е наложително в затворени публични пространства и в градския превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР