Следващата задача за Apple и другите технологични компании е да

...
Следващата задача за Apple и другите технологични компании е да
Коментари Харесай

След USB-C Евросъюзът иска още антитръстови мерки от Apple

Следващата задача за Apple и другите софтуерни компании е да " отворят вратите си за съперниците ". Това съобщи през вчерашния ден еврокомисарят по вътрешния пазар на Тиери Бретон, като разясни, че това ще следва след приемането на новия Закон за цифровите пазари в Европейски Съюз.

Коментарът на Бритон идва седмици откакто Apple показва вземане предвид с европейските правила и показа първи iPhone - 15 - с универсалния конектор USB-C. Но Европейски Съюз готви още условия към техногигантите.

" Било то електронният портфейл, браузърите или магазините за приложения - потребителите, употребяващи iPhone на Apple, би трябвало да могат да се възползват от конкурентни услуги от разнообразни снабдители ", добави Бритон.

Много от услугите в екосистемата на Apple са затворени за конкуренция, за разлика от еквивалентни услуги в Android, да вземем за пример. Така те са несъвместими с разнообразни други услуги и приложения. Според настоящия текст на закона, който евентуално ще бъде редактиран, компанията в Купертино би трябвало да направи нужните промени до 5 март 2024 година

Законът за цифровите пазари е антитръстов документ, ориентиран точно против техногигантите и другите способи за ограничение на екосистемите, които употребяват.

Макар Apple да са обичан образец, и Гугъл прави сходни трикове и условия в Android, въпреки другата огромна мобилна операционна система да е номинално изцяло отворена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР