Следващата седмица в София пристигат автобусите, които ще обслужват линиите

...
Следващата седмица в София пристигат автобусите, които ще обслужват линиите
Коментари Харесай

Пристигат автобусите за линиите към Витоша

Следващата седмица в София идват рейсовете, които ще обслужват линиите до Витоша. Те са 10 и са марка Мерцедес, показа кметът на столицата Йорданка Фандъкова в обществената мрежа, написа Столица.бг

От Следствен отдел към окръжна прокуратура са се спрели на този модел поради ръчната скоростна кутия, задвижването на дизел и екостандарта ЕВРО5, всичко задоволително уместно за планинския терен. Тези рейсове се водят полутуристически и имат багажници. Това ще улесни феновете на зимните спортове, защото елементарно ще носят със себе си ски, шейни и сноубордове. Новите рейсове ще подменят към този момент остарелите, 27-годишни, които се движат по линиите към Витоша.

Вече дойдоха екологичните 60 единични рейса, движещи се на газ, както и 20 електробуса. В момента тече построяването на зарядните станции. До Нова година ще дойдат още 22 рейса на газ, а през 2019 година 90% от рейсовете в столицата ще са сменени с нови. С това се цели увеличение комфорта на пасажерите и понижаване на замърсяването на въздуха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР