Следващата седмица Европейската комисия ще предложи чернова на насоки за

...
Следващата седмица Европейската комисия ще предложи чернова на насоки за
Коментари Харесай

До дни ЕК ще обвърже бюджетните разходи със законността

Следващата седмица Европейската комисия ще предложи чернова на насоки за използване на новото европейско законодателство, което обвързва обезпечаването на бюджет от Европейски Съюз със положението на законността в европейските страни. Това заяви през днешния ден представител на комисията.

Той прикани Европейския парламент да има това поради при идващите дейности, свързани с отправеното от евродепутатите предизвестие за подготвеност да предадат Европейска комисия на Европейския съд. Екологичен потенциал упорства комисията повече да не се бави с използването на новите правила, влезнали в действие от началото на годината. Комисията към този момент изчаква решението на Европейския съд по жалбата против разпоредбите, импортирана от Унгария и Полша, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нито един случай на корист с европейски средства от началото на тази година няма да бъде подминат, разясни представителят. Той добави, че Европейска комисия желае при правенето на насоките да се съобрази със мнението на Съда на Европейски Съюз. По неговите думи комисията към този момент работи по определянето на случаи, които попадат в обсега на новите правила.

Говорителят заяви, че към момента четири страни от Европейски Съюз - България, Малта, Холандия и Естония, не са внесли в приключен тип проектите си за икономическо възобновяване, които ще бъдат подкрепени от европейския бюджет. Той разясни, че за това няма краен законов период, само че комисията би се радвала проектите да бъдат показани при първа опция. По неговите думи, даже и откакто са подали проектите, страните могат да внасят промени. За пет от страните в Европейски Съюз комисията съвсем е приключила оценката и се чака да предложи на Съвета на Европейски Съюз да утвърди техните проекти. Други пет страни са се възползвали от опцията да договорят с Европейска комисия удължение в рационални периоди на времето за оценка на проектите, посочи представителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР