Следващата седмица е ключова от гледна точка на това България

...
Следващата седмица е ключова от гледна точка на това България
Коментари Харесай

Йорданова: Следващата седмица е ключова за България каква позиция ще заеме за Украйна

Следващата седмица е основна от позиция на това България каква позиция ще заеме по отношение на войната в Украйна, разяснява за Българска телеграфна агенция министърът на правораздаването Надежда Йорданова преди началото на научна конференция " 30 години България в Съвета на Европа- господство на правото, народна власт, права на индивида " в Нов български университет.

Отговорът ѝ е на въпрос дали е застрашена стабилността на държавното управление и ръководещото болшинство поради вероятно даване на военна помощ на Украйна и позицията на един от сътрудниците - Българска социалистическа партия.

По думите на Йорданова страната ни би трябвало да помогне на Украйна по всички вероятни способи, в това число и посредством изпращане на оръжие, с цел да се отбрани против агресора. Кои от партиите какви позиции ще вземат - следва да забележим идната седмица, добави министърът. България е парламентарна република и смятам, че държавното управление би трябвало да извършва решенията на Народното събрание, акцентира тя.

Това е въпрос на Българска социалистическа партия, по този начин Надежда Йорданова отговори дали, съгласно нея, водачът на левицата Корнелия Нинова ще извърши обещанието си да излезе от обединението, в случай че държавното управление гласоподава да бъде изпратено оръжие за Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР