Следването на определена строга диета - особено такава, която изисква

...
Следването на определена строга диета - особено такава, която изисква
Коментари Харесай

Как да избегнете постоянното желание за ядене?

Следването на избрана строга диета - изключително такава, която изисква ограничение на избрани групи храни или калории, колкото и да е ефикасна първоначално, може да докара до редица душевен и физически резултати и да изложи здравето на риск.

Освен това постоянно се стига до миг, в който неналичието на някои хранителни субстанции води до непрекъснато чувство за апетит и потребността да похапнем нещо, даже и след главно хранене.

А възможностите, когато човек се върне към остарелия си метод на хранене, да възвърне килограмите назад, са доста огромни. Истината е, че няма по какъв начин да бъдем на диета цялостен живот, само че в случай че си създадем някои здравословни привички, освен ще избегнем безсмиленото хранене, само че и ще поддържаме здравословно тегло.

Как да заобикаляме непрекъснатото предпочитание за храна?

Опитайте се да следвате хранителен проект на растителна основа, който е построен към зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, здравословни мазнини, бобови растения, ядки и семена, постни протеини. Растителните диети ви предизвикват да ядете пълноценни храни и да избягвате модифицираните, тъй че ще се чувствате сити и удовлетворени от по-малко калории.

Изберете проект за здравословно хранене, който се концентрира върху здравословни привички, които можете да поддържате в дълготраен план; подобен, който цели многообразие, компактност на питателните субстанции, надзор на порциите и който лимитира добавената захар, наситените мазнини и натрия. Правилният микс може да ви помогне да бъдете по-здрави в този момент и в бъдеще.

Забравете диетите, които отстраняват избрани храни или категории храни или предизвикват бързата загуба на тегло. Те са нездравословни, неустойчиви, а лишаването може да направи човек по-нещастен и постоянно изпитващ ограничения.



Съвети за здравословно хранене за намаляване

Яжте минимум две чаши и половина зеленчуци и две чаши плодове всеки ден. Нарежете си зеленчуци и ги носете в кутии, с цел да имате подготвена закуска когато и да е. Ако ви се прияде сладко, изберете плодове.

Опитайте се да ги ядете обаче на закуска и до ранния следобяд. Зеленчуците и плодовете са с ниско наличие на калории, имат засищащи фибри, витамини и антиоксиданти, дават сила, тъй че е по-малко евентуално да потърсите захар.

Заменете белите храни с пълнозърнести. Вместо самун със салатата, яжте киноа. Или пропуснете бейгъла и изберете овесена каша. Фибрите и протеините ще ви оказват помощ да се чувствате сити по-дълго.

Пийте питиета без калории, като вода, сода, неподсладен чай или кафе.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР