Следователно лекарят ще знае в коя част от тялото е

...
Следователно лекарят ще знае в коя част от тялото е
Коментари Харесай

Това Е Изумителен Метод За Предвиждане На Болест Години Преди Да Ви Удари! Ето Какъв Е Той

Следователно лекарят ще знае в коя част от тялото е казусът, т.е. силата циркулира по-трудно или когато има прекалено много сила, което също не е добре.

Добре е да се следва биологичният часовник и се записва в кое време на деня се появяват проблеми, да вземем за пример отмалялост, болки и други.

Също по този начин е добре да се следи и времето, когато най-вече има сила и когато се събуждате през нощта, тъй като и това демонстрира проблеми с избрана част от тялото.

Китайският биологичен часовник демонстрира шпации, по които силата циркулира през елементи на нашето тяло, а на всеки два часа денем е по-силна в избрана част.

Отговорна за вътрешния ни биоритъм е силата чи, която съгласно китайците е от главно значение за вярното действие на процесите в тялото.

Чи минава по избрани меридиани в организма. На всеки два часа тече изключително интензивно през системата на даден орган. Когато жизненоважната сила минава гладко, човек е здрав. Ако по някой меридиан се получи задръстване, може да се стигне до появяването на болежка, неразположение, алергии, бодърствуване или меланхолия. Възстановяването на енергийния баланс е първа задача на всеки доктор, практикуващ обичайната китайска медицина.

Kак обаче сами да се ориентираме по признаците? Те може да са директно свързани със съответния орган или пък да не са.

Понякога запушеният нос може да насочи терапевта към проблем със стомаха, в случай че недоволството се появява заран сред 7 и 9 часа. Тогава най-активен е енергийният меридиан на стомаха. Храносмилането върви на цялостни обороти. Тръгва по-бързо и отделянето на хормони.

Дванадесет часа по-късно, сред 19 и 21 часа, стомахът е в най-слабата си фаза. Храната, поета късно вечер, съвсем не се преработва и заран човек няма вкус, в случай че преди да си легне, е прекалил с яденето. Поради тази причина се предлага след 19 ч да се приема единствено лека храна. Иначе в храносмилателната система се стига до изгниване и ферментация.

Следващите два часа (от 9 до 11 часа) са подчинени на панкреаса и далака съгласно обичайна китайска медицина. В този миг съпротивителните сили на тялото са във върхова форма. Това време е най-подходящо за интервенции, ваксини и рентген, както и за ускорено лечение на рани. Към 10 часа телесната температура стига своя най-много. Между 10 и 11 часа краткосрочната памет и способността за учене са най-добре, по тази причина интервалът е добър за изпити.

Между 11 и 13 часа би трябвало да се заобикалят мощни физически натоварвания, стрес и интервенции, защото тогава сърцето е най-уязвимо. Към 12 часа способността ни за централизация пада, а стомахът отделя интензивно киселина.

През идващите два часа се предлага да се заобикаля интензивният спорт. Тогава деен е меридианът на тънките вътрешности. Кръвоснабдяването обслужва най-вече храносмилането и преработката на храната. Кръвното налягане и равнището на хормоните са ниски. Намаляло е и усещането на болката, изключително от 14 до 15 часа. Активира се отделянето на жлъчна киселина. Тялото е доста еластично.

Меридианът на пикочния мехур е активенот 15 до 17 часа. Обедният енергиен спад е преодолян. Човек усеща прилив на сила. Дългосрочната памет е в най-хубава форма. Кръвното и кръвообращението доближават своя втори пик за деня. Засилва се отделянето на урина.

От 17 до 19 часае времето на бъбреците и свързаната с тях система в тялото. Обмяната на веществата и виталността се задействат. Бъбреците филтрират кръвта интензивно. Стомахът още веднъж отделя повече киселина след обедния пик. Много уместно е в този миг да се одобряват билкови чайове. Лечебният резултат ще е по-добър.

Следващият меридиан е на кръвообращението. След 19 часа кръвното налягане и пулсът понижават. Сега е добре да се пият антибиотици и противоалергични препарати. От 19 до 21 часа е етапа за разпределяне и отмора на главните органи. Смущенията в кръвообращението може да се проявят в този миг като депресии.

След 21 часанастъпва интервалът на щитовидната жлеза. В китайската медицина свързаната с нея система се назовава " трикратно стопляне ", защото тази жлеза има значима роля за стоплянето и регулирането на общите телесни функционалности.

През двата часа до 23 часасе задейства имунната система, а храносмилането последователно минава към покой. Хормоналните жлези се регенерират. Моментът е изключително подобаващ за медитация, тъй като чакрите и центровете на жлезите са изключително дейни.

Час преди среднощ се задейства енергийният меридиан на жлъчката. Отделянето на кортизол понижава мощно, а тялото се отпуска за отмора. Телесната температура, обмяната на веществата и кръвното налягане понижават. Кожата се обновява, защото сред 23 ч и 1 ч клетките се разделят най-усилено. През тези два часа нормално се появяват и коликите в жлъчката, в случай че при нея има някакъв проблем.

Следва етапа, през която организмът се освобождава от отровите. От 1 до 3часа през нощта е моментът, когато силите в тялото се концентрират в черния дроб. Студът се възприема по-осезаемо, а кожата реагира по-слабо на болежка. Пациенти с проблеми в черния дроб или с мигрена (често породена от слаб черен дроб) се разсънват по това време. Способностите на човек да работи на физическо и психическо равнище са най-ниски през тези часове на нощта.

Според класическото обучение за акупунктурата часовникът на органите започвасутрин в 3 часа. Тогава настава максимумът на белия дроб. Отделя се мелатонин, той е изключително значим за положителния сън. Кръвното стартира леко да се повишава. Хора със сърдечна непълнота се будят по това време, защото не могат да си поемат обикновено мирис. По това време са най-чести пристъпите на астма. Човек усеща леко мръзнене, което е демонстрация на връзката сред белите дробове и кожата.

Между 5 и 7 часасе задейства енергийният меридиан на дебелото черво. Отделя се интензивно тестостерон, по тази причина и доста мъже са с нараснало либидо рано заран. Към 6 часа равнището на кортизола стартира да се покачва и разсънва тялото. Към 7 часа се задейства и отделителната система.

Познаването на енергийните меридиани и часовете, през които те се свързват с дадени органи или система от органи, оказва помощ за вярната диагностика съгласно обичайна китайска медицина. При това не е нужно да сте специалист, с цел да установите проблемите.

Елементите на човешкото тяло кореспондират между тях посредством продан на сила. Затова главната задача на всеки китайски доктор е да възвърне нарушавания баланс сред тях. Според източната традиция виталната сила чи прониква в тялото по този начин, както реките и моретата напояват сушата. Опитът на старите китайски лекари сочи, че тази сила тече по избрани линии или меридиани, и по този начин доближава до органите. Методи за хармонизирането й са акупунктура, упражняване на източни бойни изкуства и медитация.



/factor.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР