Следователи са намерили два куфара, съдържащи лични вещи на убития

...
Следователи са намерили два куфара, съдържащи лични вещи на убития
Коментари Харесай

Откриха вещи на Джамал Хашоги в автомобил на саудитското консулство

Следователи са намерили два куфара, съдържащи персонални движимости на убития саудитски публицист Джамал Хашоги, при обиск на автомобил на саудитското консулство, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.
 Намериха тялото на убития саудитски публицист Джамал Хашоги
Очевидец е споделил пред Ройтерс, че саудитски екип е придружавал турските следователи, до момента в който те правили обиска на автопаркинга в истанбулския квартал Султангази, където колата беше открита.

Измежду движимостите в автомобила, който е с дипломатически номера, са били открити компютър и документи, за които се твърди, че са на журналиста.

Претърсването на колата ще продължи на следващия ден. 

В рамките на следствието на убийството на журналиста се ревизират и записи от охранителни камери. Вече е открито, че на 18 октомври автомобил с дипломатически номер е влезнал в паркинга и след прочут престой там е напуснал. 

Хашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, изчезна на 2 октомври, откакто влезе в саудитското дипломатическо посланичество в Истанбул. Саудитска Арабия призна преди дни, че той е умрял, макар че изначало уверяваше, че журналистът си е тръгнал от консулството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР