Следим ситуацията 24 часа преди началото на удара, по време

...
Следим ситуацията 24 часа преди началото на удара, по време
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Няма военна заплаха за България

" Следим обстановката 24 часа преди началото на удара, по време на удара и имаме информация за резултатите от удара ", сподели още той. 

" Докладвах на премиера Димитър Главчев, че няма военна опасност за територията на България. Не се постанова въоръжените сили да бъдат приведени в някаква нараснала степен на подготвеност ".

" Нека жителите да живеят умерено, да се трудят умерено, до почиват умерено . Следим обстановката 24 часа преди началото на удара, по време на удара и имаме информация за резултатите от удара ", сподели министърът.

Той се надява, че израелското държавно управление ще бъде умно и няма да се стигне до ескалация сред Иран и Израел. 

Запрянов изясни, че България има проекти за деяние при възможна ескалация .

" Не се постанова да вземем някакви специфични ограничения. Същата е обстановката и за НАТО. Противовъздушна отбрана системите работят в планов режим ", добави той.

Запрянов заяви, че от на следващия ден войските ще организират планова подготовка по този начин, както е планувано.

Заради обстановката в Близкия изток рано тази заран служебният министър-председател Димитър Главчев свика работно заседание с присъединяване на служебните министри на защитата Атанас Запрянов и на превоза и известията Георги Гвоздейков, заместник-министъра на външните работи Мария Димитрова, началника на защитата Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност. Няма непосредствена опасност за националната сигурност на България, е докладвано на служебния министър председател.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР