Следи от древна цивилизация ли е стената Кайманава в Нова

...
Следи от древна цивилизация ли е стената Кайманава в Нова
Коментари Харесай

Следи от древна цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?

Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?Така наречената стена Кайманава (Kaimanawa Wall) е открита през 19 век, само че за нея стартира да се приказва чак през 1996 година, когато е упомената в книгата на историческия откривател Бари Брейлсфорд (HiddenTruth.site).Тази каменна конструкция, състояща се от няколко големи каменни блока, подредени в два реда, се намира надълбоко в гората Кайманава (Kaimanawa Forest), на новозеландския Северен остров.На пръв взор, структурата наподобява като естествена канара, с гладки разломни линии, само че тези линии са неестествено равномерни, освен отвесно, само че и хоризонтално. Приличат на част от основана от човек стена, с употребен циклопеев способ (равномерно положени големи блокове без свързващ елемент).

 s1 3 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
На върха на камъните е израснало огромно дърво с мощни корени, тъй че несъмнено може да се каже, че тази конструкция е най-малко на 100 – 200 години. Но, на какъв брой години е тъкмо, е доста по-трудно да се дефинира.

 s2 4 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Според самият Брейлсфорд и различен откривател – Дейвид Чайлдрес, стената е издигната доста преди идването на маорите, преди 1 200 години.


 s3 2 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Ако тази информация може да бъде потвърдена, всички учебници по история на Нова Зеландия би трябвало да бъдат пренаписани, а в самата Нова Зеландия ще стартират яростни полемики измежду маорските племена. Затова, локалните поданици не разясняват тази стена, доколкото могат.Бари Брейлсфорд е гражданин на Нова Зеландия и е работил като преподавател по история в Крайстчърч (Christchurch). Той освен знае за стената от „ първа ръка “, само че и персонално я е изучавал. Чайлдрес също е умел откривател, който в продължение на доста години е изучавал изгубените антични цивилизации по света.И съгласно двамата, стилът на стената Кайманава е тъкмо като стила на мегалитните структури, открити на островите в Тихия океан и в Южна Америка.

 s4 2 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Каменните блокове са формирани от Игнимбрайт (Ignimbrite) – детритна вулканична канара. Според откривателите обаче, по по краищата на камъните са открити следи от изкуствена обработка.

 s4 Копие - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Четете още: Древни рептили ли въплъщават фигурите от Ирак?Това значи, че развита цивилизация, преди към 2 хиляди години, е построила тази стена тук или по-скоро, огромна конструкция, от която е останало единствено това настрана парче от стената. Може би, тази конструкция е била унищожена от изригване на вулкан.

 s5 1 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Към днешна дата обаче, няма данни за цивилизация, която е живяла на Северния остров и като цяло в Нова Зеландия, до момента в който полинезийците не са пристигнали тук. Следите й не са открити от археолозите.Има три теории за това какво съставлява стената Кайманава:1.Част от антична конструкция, построена от непозната цивилизация преди към 2 хиляди години. Вероятно са били азиатци.2.Останките на изоставена постройка, издигната преди най-много 100 – 200 години.3.Естествено формиране. Игнимбрайтите имат свойството да се разделят отмерено по време на процеса на изстудяване.

 s6 1 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Може би, тайната на стената Кайманава ще бъде решена от плъх. Най-старите остатъци от плъхове, открити в Нова Зеландия, датират от 2 хиляди години. В същото време, плъховете не са локални животни. Те са пристигнали тук от някъде другаде. Но, по какъв начин може плъховете да стигнат до тук при изискване, че полинезийски лодки не са идвали тук през тези епохи?Историците не имат вяра изключително на версията, че плъховете са могли да плават тук по трупи или други естествени „ транспортни средства “. Как се популяризират плъховете по света от дълго време е известно – те се предвижват дружно с хората.

 s7 1 - Следи от антична цивилизация ли е стената Кайманава в Нова Зеландия?
Поради това, може да се направи извод, че преди към 2 хиляди години, хора явно са участвали в Нова Зеландия. Все още е незнайно, дали тези антични хора са същите, които са построили тази стена, или са някои, които единствено са минали по тези места …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР