СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯснимки: ПетелТри основни

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯснимки: ПетелТри основни
Коментари Харесай

Вижте в „Петел”: Варна припомни как падна Кирил Йорданов и ГЕРБ през 2013-а! Протестът продължава докрай!

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

фотоси: " Петел "

Три съществени кръстовища на Варна бяха блокирани при днешния митинг в морския град. Булевардите пред Общината, пред Катедралата и на изхода за Аспарухов мост, както и самия мост се трансфораха в сцена на митинга, който към този момент надалеч не е единствено за цените на горивата, както беше първоначално.

С крясъци „ Оставка! ” и „ Мафия! ” стачкуващите демонстрираха своето отношение към ръководството на България в този миг. Важен миг на днешния митинг беше декларираното искане за анулация на новите правила за установяване на налог „ Гражданска отговорност ”, които всеобщо се възприемат като допълнитен удар за най-бедните българи, които могат да си разрешат единствено остарели коли.



Протестът, в който се включиха близо 500 индивида, подсети за всеобщото неодобрение от зимата на 2013-а година, довела до рухването на тогавашното държавно управление на Бойко Борисов, въпреки и да беше в пъти по-малоброен.



На опразнените улици обаче бяха излезли представители на всички възрасти, цели фамилии с децата си. Представители на разнообразни политически сили – от леви, през патриоти, до десни – дружно показаха недоволството си от ръководството.



Представители на уредниците на митинга обявиха на блокирания Аспарухов мост, че поредност от претенции са предоставени на вниманието на властта и са отправени персонално към премиера Бойко Борисов.



Споменаването на името му обаче провокира само освирквания и апели „ Оставка! ”. Мнозинството от протестиращите разясниха, че не чакат същински ограничения за възстановяване на живота на българите от настоящето държавно управление.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР