След втора среща за идеята на бизнесмена и депутат Делян

...
След втора среща за идеята на бизнесмена и депутат Делян
Коментари Харесай

ДПС реши да разговаря за по-нисък ДДС върху храните

След втора среща за концепцията на предприемача и народен представител Делян Пеевски за понижаване на налога върху добавена стойност (ДДС) Движение за права и свободи заприказва за спор за по-ниска ставка освен върху хляба, само че и върху питателните артикули. Размерът на налога занапред ще се разисква, като няма краен период за решение дали Движение за права и свободи ще инициира законопроект за по-ниска ставка на Данък добавена стойност върху самун, медикаменти, книги и други

Идеята косвеният налог за тези артикули да бъде понижен от 20 на 5% бе обявена от Делян Пеевски в едно от идванията му в Народното събрание след европейските избори на 26 май. След това и Българска социалистическа партия разгласи законодателна самодейност за по-нисък Данък добавена стойност върху месо, мляко, брашно и артикули от брашно.

След среща с фармацевтични организации в Народното събрание в сряда управлението на парламентарната група на Движение за права и свободи разгласи, че възможното понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите дава гаранции за по-ниски цени за крайния консуматор, само че ще има отрицателен резултат върху фиска, който най-вероятно ще се отрази реципрочно върху финансирането на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от бюджета.

Днес управлението на Движение за права и свободи се срещна с Марияна Кукушева – ръководител на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите, Костадин Костадинов – ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите, и Савина Влахова – ръководител на Съюза на мелничарите. Според водача Мустафа Карадайъ разгласи, че намаляването на Данък добавена стойност освен върху хляба, само че върху питателните артикули, би довело до по-добра конкурентноспособност на българските производители.

Кога ще бъдат идващите срещи и дали ще има законодателна самодейност за понижаване на Данък добавена стойност - не е известно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР