След връщането на третия неизпълнен проучвателен мандат за съставяне на

...
След връщането на третия неизпълнен проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев встъпи във фаза на консултации: Проведен разговори и с председателя на Сметната палата

След връщането на третия несбъднат изследователски мандат за сформиране на държавно управление, президентът на Република България Румен Радев, встъпи в дейна фаза на съвещания за назначението на длъжностен министър-председател . Държавният глава организира среща с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев , като част от процеса на избор на подобаващ претендент за поста.

Този ход се основава на наредбите на член 99, алинея 5 от Конституцията на Република България, които дават на президента пълномощието да образува служебно държавно управление при положение, че Народното събрание не успее да сформира постоянно държавно управление . Срещата с Главчев акцентира началото на серия от съвещания с лица, посочени в Конституцията като евентуални за заемане на ролята на длъжностен министър-председател.

Президентът изрази желание да води разговор с всички конституционно посочени претенденти , в устрема си да откри най-подходящото решение за излизане от политическата рецесия. Служебното държавно управление ще има задачата да обезпечи непрекъснатост в ръководството на страната и да приготви провеждането на идващите парламентарни избори .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР