След връчването на втория мандат на утре парламентарната рулетка ще

...
След връчването на втория мандат на утре парламентарната рулетка ще
Коментари Харесай

Кога биха могли да са предсрочните избори, ако се стигне до такива?


След връчването на втория мандат на на следващия ден парламентарната рулетка ще се завърти единствено още един път, както изисква Конституцията.

Ако на 10 януари „ Продължаваме промяната “ върнат несбъднат мандат, когато изтичат седемте дни, в които втората мощ може да държи мандата, до 17 януари президентът ще дефинира третата парламентарна група, която да опита да сформира кабинет.

Няма период по кое време тя би трябвало да излъчи претендент за министър-председател. Ако и последния опит за сформиране на държавно управление се провали, конституционните разпореждания плануват 48-то Народно заседание да бъде необуздано, да бъде назначено служебно държавно управление, и в период до два месеца да се проведат избори.

Според конституционалисти най-късните дати за предварителни парламентарни избори са 2 или 9 април.

“Факторите, от които зависи датата, са няколко. На първо място дали Политическа партия ще употребяват пълноценно опцията от седем дни, те от своя страна да водят договаряния, дали ще внесат план на държавно управление в Народното събрание и идващият фактор ще бъде при третия изследователски мандат дали също ще употребяват пълноценно времето. В взаимозависимост от това дали ще има насърчаване на процедурата пред Народно събрание, или тя ще се развие единствено пред президента, можем да кажем, че средата на март - първата седмица на април, можем да отидем на избори, тъй като няма държавно управление “, изясни доцент Наталия Киселова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР