След войната, след нашата победа, ние ще възстановим всичко, което

...
След войната, след нашата победа, ние ще възстановим всичко, което
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия иска украинците на колене да молят за хляб и вода. Но ние никога няма да бъдем роби!

След войната, след нашата победа, ние ще възстановим всичко, което беше разрушено

Обръщение на Президента на Украйна Володимир Зеленски през 15-ия ден от войната:

Украинци!

Снощи (бел. ред. преди два дни) се появи информация за починали във вчерашното бомбардиране на родилен дом и детска болница в Мариупол. Загубихме трима души, в това число едно дете, момиче. Ранените са 17. Това са деца, дами, медицински служащи.

Знаете ли, тази тематика беше упомената по съветската телевизия. Тя беше упомената в токшоу. Но нямаше нито една дума истина. Руснаците бяха излъгани, че в болничното заведение сякаш не е имало пациенти, а в родилния дом не е имало дами и деца. Руснаците бяха излъгани, че там "националистите " сякаш са заели някакви позиции. Лъжат решително, както постоянно. Военните закононарушения са невъзможни без пропагандаторите, които ги прикриват. Искам да им кажа едно нещо: вие ще отговаряте по същия метод, като всички тези, които подреждат да се хвърлят бомби върху мирни поданици. Ще намерим цялото имущество на пропагандаторите и обвързваните с тях лица. Ще създадем всичко допустимо да го конфискуваме на всички места, където и да се намира то. Обичате богат живот. Обичате проспериращите страни. Вече няма да го имате това. И това е единствено началото.

Определено ще бъдете подведени под отговорност за съучастничество във военни закононарушения. И тогава, а това несъмнено ще се случи, ще бъдете ненавиждани от съветските жители. Всички, които вие лъжете в този момент, непрекъснато, всекидневно, доста години наред. Когато те усетят последствията от вашите неистини, те ще ги усетят в портфейлите си, във опциите, които стават все по-малко. Ще го усетят по откраднатото бъдеще на съветските деца.

Войната в никакъв случай не е изолирана. Тя постоянно удря и по жертвата, и по агресора. Агресорът просто го осъзнава по-късно. Но той постоянно схваща и постоянно страда. Днес ние още веднъж предоставяме филантропични коридори за нашите градове. Автобусите към този момент потеглиха, камионите са на път - с храна, вода, медикаменти. Мариупол, Волноваха, Изюм, Суми и област. Градовете и градчета в Киевска област - Буча, Бородянка, Ирпин, Гостомел... Сърцето ми се къса от това, което направиха окупаторите с нашите градове, с нашата страна! И от това, което желаят да създадат с нашите хора, които имат потребност от незабавна помощ.

Руските войски към този момент сътвориха филантропична злополука в Украйна. Но за тях това е част от проекта. Те желаят да унижат народа ни по този начин, че той на колене да взима самун и вода от ръцете на окупаторите. Да могат украинците да спасят живота си единствено като отидат в окупираните територии или в Русия. Затова те блокират Мариупол, по тази причина блокират Волноваха, блокират други градове. Окупаторите особено провеждат този тормоз, с цел да дадат на своите пропагандни канали нов материал. Само за това. Просто чудовища. Въпреки всичко през вчерашния ден всеки час получавахме настояща информация за хора, които успяхме да ги изкараме на свободната територия на Украйна. Общо през вчерашния ден бяха избавени над 60 хиляди наши жители (тези, които бяха избавени през вчерашния ден, плюс тези, които не съумяха през нощта и продължиха да се изтеглят сутринта).

Днес разговарях по-специално с канцлера на Германия Олаф Шолц. За тормоз, на който са подложени нашите градове, нашите хора. Разговарях с президента на Франция Макрон.

В диалога с премиера на Англия Борис Джонсън усетих, че нашата антивоенна коалиция скоро ще стане доста по-силна. Следователно натискът върху Русия поради мира също ще бъде доста по-силен. За нас е доста значима конкретиката в връзките със международните водачи, с европейските водачи. Ние действително се борим, в действителност се борим за нашата самостоятелност! За независимост, за тъждество за всички на континента! Затова желаеме да забележим от сътрудниците си такива решения, които се основават на действителността, а не на заявления или нереални размисли. Тези дни водачите на Европейски Съюз се събират, с цел да обсъдят войната на Русия против Украйна. За да обсъдят нашата кандидатура за участие в Европейски Съюз. Чакаме съответен сигнал. Очакваме мощна поддръжка. Защото това ще бъде заслужено, ще бъде същинско, човешко, европейско.

Знаем тъкмо кой от водачите каква позиция има. Знаем тъкмо кой стои зад нас и кой счита, че Европейският съюз е единствено счетоводство, облаги, разноски и нищо повече. Ще работим, ще убеждаваме. Животът ще убеждава.

Украинци! Наши бранители! Наши защитнички!

Ние, ние всички отбраняваме страната си към този момент 15-ти ден. Ние устояхме. Украинската войска отблъсква офанзивите в основни посоки. Благодарение на нашите военни, националната армия, граничарите, полицията, териториалната защита и всички, които се включиха в отбраната на страната, ние не сме станали плебеи и в никакъв случай няма да станем такива! Това е нашият дух, това е нашата орис. Безгранично се гордеем със нашите Въоръжени сили на Украйна!

След войната, след нашата победа, ние ще възстановим всичко, което беше разрушено. Много бързо и доста качествено. За всеки потърпевш град ще бъде основана специфична държавна стратегия за възобновяване. Вече дадох инструкции на държавното управление да стартира разработка. Чернигив и Суми, Охтирка и Житомир, Изюм, Мариупол и всичките ни красиви градове, в които е пристигнало злото, няма да видят и диря от съветската инвазия. Най-добрите архитекти, най-хубавите компании, най-хубавите планове. За всеки град! Искам да кажа това на образеца на Харкив. Нашият Харкив, който в този момент изпитва най-тежките премеждия, най-страшните след Втората международна война.

Салтивка Олексиивка... Може би множеството украинци не се сещат за тези наименования. Но харкивчани ще ги познаят. Площадът на Свободата ще бъде подобен, че всички, всички ние, всички европейци ще желаят бъдат там! Полтавски път, Билгородска автомагистрала, улица «Мироноситска», Областната детска болница, Харкивски онкологичен център, университет «Каразин», Дворец на труда, библиотека «Короленко». Ще възстановим всичко! Лично аз давам обещание. Жителите на Харкив ще видят, че Украйна е за тях. И това в действителност е по този начин.

Слава на Украйна!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР