След внесено искане на Районната прокуратура в Бургас съдът е

...
След внесено искане на Районната прокуратура в Бургас съдът е
Коментари Харесай

Постоянен арест за касиер, откраднал над 10 000 лева от обменното бюро, където работел

След импортирано искане на Районната прокуратура в Бургас съдът е задържал под стража М.А, за това, че за времето от 16.07.2021 година до 18.07.2021 година при изискванията на продължавано закононарушение в к.к. “Слънчев бряг “, общ. Несебър, от търговски обект – обменно бюро, стопанисвано от комерсиално сдружение, незаконно присвоил непознати пари, благосъстоятелност на комерсиалното сдружение, а точно: общо паричната сума от 10,767лв., /в разнообразни задгранични валути и български лева/, които владеел - поверени му за работа като валутен касиер в обменното бюро, а точно:

- На 16.07.2021г. в к.к. “Слънчев бряг “, общ.Несебър, от търговски обект - обменно бюро, стопанисвано от комерсиално сдружение присвоил паричната сума от 4780 лева, които владеел - поверени му за работа като валутен касиер в обменното бюро в български лв..

- На 18.07.2021г. в к.к. “Слънчев бряг “, общ.Несебър от търговски обект-обменно бюро, стопанисвано от комерсиално сдружение присвоил общо паричната сума от 5987лв., представляваща сумата от 1205 евро; 606 румънски леи; 20 полски злоти и 3382лв., които владеел - поверени му за работа като валутен касиер в обменното бюро в български лв. и в обособени задгранични валути - закононарушение по чл.206, ал.1 от Наказателен кодекс вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано съмнение по тази причина, че обвиненият е направил тежките умишлени действия, в които е упрекнат, както и че съществува действителна заплаха същият да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Съдът одобри причините на прокурора и наложи на обвинения М.А. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Определението на Районния съд в Несебър може да бъде обжалвано до 26.07.2021 година пред Окръжния съд в Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР