След влизането на Финландия в пактаАлиансът с 30 000 бойци

...
След влизането на Финландия в пактаАлиансът с 30 000 бойци
Коментари Харесай

Русия трупа войски по границата с НАТО

След влизането на Финландия в пакта
Алиансът с 30 000 бойци в Източна Европа

Русия ще усили своите сили по западните си граници след присъединението на Финландия към НАТО. Това заяви през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу пред управителния съвет на ведомството, съобщи Ройтерс.

Според Шойгу Полша, която е член на НАТО, към този момент е оповестила проекти за подсилване на военните си и той чака обилни сили и въоръжение на военния алианс да бъдат ситуирани във Финландия, чието влизане в пакта съвсем е удвоило дължината на сухопътната граница на алианса с Русия.

Шойгу дефинира влизането на Финландия в НАТО и бъдещото присъединение на Швеция “сериозен дестабилизиращ фактор ”.
Двете скандинавски страни се отхвърлиха от неутралитета, който поддържаха десетилетия наред по време на Студената война, с цел да изискат участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна при започване на предходната година.

Руският боен министър сподели още, че Полша е оповестила желанието си да построи най-мощната войска на континента и се е трансформирала в “главния инструмент на антируската политика на Съединени американски щати ”.

Шойгу означи, че числеността на военните елементи на НАТО, идващи отвън района, които са ситуирани в Източна Европа, се е нараснал два и половина пъти от февруари предходната година насам и в този момент те са общо 30 000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР