След вчерашните рокади във властта, днес обвиненията и обясненията продължават.

...
След вчерашните рокади във властта, днес обвиненията и обясненията продължават.
Коментари Харесай

Ива Митева разкри как Асен Василев поискал 2,5 млн. от министерството на културата

След вчерашните рокади във властта, през днешния ден обвиняванията и обясненията не престават. Сценарий ли е всичко? Своят отговор за обстановката в ефира на Българска национална телевизия дава Ива Митева, зам. ръководител на Народно събрание. 

" Няма никакъв сюжет ", това съобщи зам.-председателят на Народното събрание от ИТН в отговор на въпроса за какво тъкмо в този момент партията е решила да се отдръпна от ръководещата коалиция.

Митева изрази възмущението си от ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, като съобщи, че той изрича неистини с струпване.

" Отправих апел да се извини за лъжата, която изрече във връзка с Българска народна банка. Вчера още веднъж изрече неистина за работата ми в комисиите, в които вземам участие - правна и медийна. Нямам нито едно неявяване - в противен случай, аз съм един от най-активните участници. За страдание, господин Гюров е един от най-пасивните в тези комисии ", изясни Митева.

Очаквах тогава, чаках и в този момент опрощение от господин Гюров за тези неистини! Аз нямам нито едно неявяване от нито една комисия. За страдание обаче, господин Гюров е най-пасивния участник. Да не приказваме за пленарната зала, като се изключи декларациите, които чете. И това е ръководителят на парламентарната група, икономист и финансист, съобщи Митева. И добави:

Когато отправяш такива обиди, би трябвало да си ревизирал. Това не е правилно! Омръзна ми от тези неистини! "

Ива Митева добави още, че на едно от последните съвещания на комисията по просвета е станало ясно, че бюджетът на министерството на културата освен не е повишен, той е намалял, макар настояването за нарастване.

" Бюджетът е намалял с милион и четиристотин, по тази причина ние ще продължим да задаваме въпроси във връзка с културата, с цел да разберем къде са тези пари? Твърденията са, че Асен Василев ги бил изискал... Поискал и едни два милиона и половина за библиотеките, настрана други пари за театралните изкуства... За страдание бюджетът върви надолу, не нагоре. А това, което ги нервира най-много, е, че ние сме свободолюбиви, откровени и не обичаме лъжите. Задаваме въпроси, тъй като иначе се изговарят неистини и става напрежение.

Когато искаш смяна, ти идваш, с цел да направиш нещо друго, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме ръководещо болшинство, не ни дава право да вършим каквото си желаяме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави, безапелационна е Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР