След вчерашните протести на стотици енергетици от спряната ТЕЦ Марица

...
След вчерашните протести на стотици енергетици от спряната ТЕЦ Марица
Коментари Харесай

Юлиян Семерджиев, ТЕЦ МАРИЦА 3: Чувстваме се като във „филм на абсурда“. Никой не иска да провери ремонтите, които вече направихме

След вчерашните митинги на стотици енергетици от спряната Топлоелектрическа централа " Марица 3 " , юрисконсултът на сдружението и един от представителите на протестните дейности Юлиян Семерджиев съобщи пред медиите, че обстановката със спряната централа стартира да наподобява на " филм на парадокса ".

 

" Чувстваме се като в " нонсенс ”. Първо. Затварят ни въз основата на много съмнителни данни за превишения на серния диоксид, когато същите превишения обаче не престават, въпреки и към този момент да не работим, изясняват на хората, че всичко е наред, а данните за нови замърсявания били просто предварителни. Искам да попитам, а нас въз основата на какви данни ни затворихте? Или за едни са предварителни, а за други " следварителни? ”, попита Юлиян Семерджиев.

 

" И второ, и още по-важно. Никой не желае и не си мръдва и пръста даже да пристигна и да ревизира ремонтите, които към този момент направихме. Това е неуместно държание. Елате и вижте какво сме създали. Изпратихме писма до Министерството на енергетиката, РИОСВ-Хасково, Министерството на околната среда и водите.

 

В тях сме описали в детайли, точка по точка, всичко, което сме създали и което планираме да създадем. Толкова ли е мъчно? Кому е нужно 300 индивида да изгубят работата си и една централа на въглища да бъде унищожена по време, когато не се знае какъв газ и на каква цена ще идва. Това освен не е държавническо, това е лишено от логичност. Толкова богата страна ли сме, че да си убиваме енергетиката! ”, продължи Семерджиев.

 

" Апелираме към здравия разсъдък на хората в изпълнителната власт. Смятам, че там има задоволително знаещи и можещи хора. Самото Министерство на енергетика предложи централата да бъде пусната още веднъж, настина не виждам смисъл вместо да се търси решение, да се стига до митинги.

 

Ние като управление не можем да спрем хората да бранят правото си на труд. Благодаря на българските профсъюзи за поддръжката, тъй като това не е борба просто за един Топлоелектрическа централа, а борба за цялата българска енергетика. Дано хората, които управляват съдбините на страната ни в този сериозен миг, го схванат! ", съобщи Юлиян Семерджиев и акцентира, че протестните дейности ще продължат.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР