След вчерашните кървави нападения с нож в Шефилд, Бирмингам и

...
След вчерашните кървави нападения с нож в Шефилд, Бирмингам и
Коментари Харесай

След вчерашните атаки с нож в Англия, опасност днес и в лондонското метро

След вчерашните кървави набези с нож в Шефилд, Бирмингам и Лондон, при които почина юноша, а други четирима бяха ранени съществено, сред които и 14-годишно дете, през днешния ден пък полицията изтегля станция на лондонското метро, предадоха международните организации.

Пътници на станция " Олдстрийт " са алармирали, че мъж се държи необичайно. Те са съобщили за мощен звук, което е удостоверила и полицията. За момента няма данни въпросният пасажер да е въоръжен. Няма информация и за открити рискови предмети.

Припомняме, че в края на септември в метростанцията Tower Hill избухна дребна детонация в метровлак, като се счита, че става въпрос за зарядно устройство на мобилен телефон. Инцидентът не бе обвързван с тероризъм.

Police have attended Old Street underground after reports of a `bang` - incident stood... https://t.co/wSMqEgJCl8 pic.twitter.com/Mxz69bfgRM
— Metropolitan Police (@metpoliceuk) 30 септември 2017 година
Най-малко седем души бяха арестувани поради офанзивата на метростанция " Парсънс грийн " в Лондон на 15 септември, при която пък пострадаха 30 души. Трима са освободени.

В събота пък петима души бяха наръгани с нож в град Шефилд, Централна Англия, заяви полицията на Южен Йоркшир.

 1985204

Млад мъж умря, 14-годишно момче е с заплаха за живота, а още 5 индивида са в болница след 4 случая през тази нощ в Лондон, Бирмингам и Шефилд, заяви Би Би Си. Смята се, че закононарушенията не са от терористичен темперамент, само че се изследва дали в основата им не стои етническа или религиозна ненавист.

Първо към 1:00 ч. по-миналата нощ 14-годишното момче е било нападнато покрай джамията " Маариф е Ислам” в Бирмингам. Неговото положение е съществено, откакто е било намушкано няколко пъти. В региона бяха изпратени и спомагателни полицейски подразделения.
Около 2:30 ч. бе получен сигнал за друго нахлуване – в Източен Лондон. Жертвата, 21-годишен мъж, е бил трансфериран в болница с хеликоптер, само че е умрял от раните си. Извършителите на офанзивата се търсят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР