След въвеждането на еврото: Ще поскъпне ли животът.Остава по-малко от

...
След въвеждането на еврото: Ще поскъпне ли животът.Остава по-малко от
Коментари Харесай

След въвеждането на еврото: Ще поскъпне ли животът


След въвеждането на еврото: Ще нарастне ли животът.

Остава по-малко от година  в България да бъде въведено еврото .

Очаква се това да стане при започване на 2025 година.

Според националния проект страната ни ще би трябвало да организира акция, която да запознае жителите с всички на практика аспекти на въвеждането на новата валута, заяви .

На слънце в мразовития ден мъжете от монтанското село Смирненски наблюдават политиката изкъсо. На дневен ред е еврото и кафето. Дали и по кое време ще се вкара еврото, според  хората на село  никой няма да се съобрази с тяхното мнение. „ Кой да те чуе? Никой няма да те чуе. Те си гледат за тях си. Каквото създадат – те горе си вземат решение ”, споделят локалните. Според Неофит Стоянов щом всички европейци употребяват единната валута, и ние би трябвало по този начин да създадем.

В локалния магазин не са оптимисти. Те чакат инструкции по какъв начин и по кое време ще би трябвало да продават хляба и млякото в левове или евро. „ Нямам никаква изясненост, само че съгласно мен е най-добре непосредствено да се обърне в евро и да няма този интервал, в който да се работи и в  двете валути . Хората изобщо няма да се оправят по едно и също време с левове и евро. Ще е доста мъчно, тъй като би трябвало да въвеждаш по едно и също време в евро цените и в лв. ”, счита Жасмина Иванова.

Като дълготраен продавач има и свое съмнение за цените след въвеждане на еврото. „ При всички положения  цените ще са по-високи . Няма да са едно към едно, както в този момент. Ако един артикул коства 50 стотинки, след това да е 25 евро цента – няма по какъв начин да стане “, твърди дамата.

Информационната кампания за влизане на страната ни в еврозоната към този момент стартира.  Целта ѝ е да даде практичните отговори и да развенчае митовете.

Тя е основана на информационна тактика, съгласувана с Европейска комисия.

Много скоро ще бъдат показани нейните лого и слоган. Това каза пред  заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев.
„ 1 януари 2025 година е датата за въвеждане на еврото.
В средата на годината се чака решение на Европейската комисия и на ЕЦБ.

Конвергентният отчет ще излезе през юни, а решение се очаква през юли ”, добави той.

Яйджиев посочи, че акцентите в информационната акция са основани на опита на други страни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР