След успеха си над Пабло Кареньо Буста Григор Димитров даде

...
След успеха си над Пабло Кареньо Буста Григор Димитров даде
Коментари Харесай

Гришо: Бих искал винаги да съм на 30, имам доста неща да доказвам на себе си

След триумфа си над Пабло Кареньо Буста Григор Димитров даде изявление и за студиото на " Евроспорт ", написа tenniskafe.com. Пред Матс Виландер и Барбара Шет международният №21 изрази вяра, че ще има шанса още веднъж да играе пред аудитория до края на шампионата и показа за какво се усеща в отличен миг в кариерата си през годината, в която ще навърши 30 години.

„ Това не беше най-приятният метод да печеля. Очаквах доста равносилен мач. Всичко предразполагаше към доста прекрасен мач. Разбрах по тази причина (за възбраната за аудитория от събота б.р.) малко преди да изляза на корта. Приоритетът е сигурността. Ще бъде тъжно и тъпо, в случай че шампионатът завърши без фенове, тъй като дават напълно друго измерение на мачовете. Ситуацията е динамична, въпреки всичко имам вяра, че ще може феновете да се завърнат по трибуните. Става все по-трудно с всеки минал мач. “

Димитров приказва за прекарването си през лятото, когато имаше тежко възобновяване след COVID-19 и за какво този интервал е довел до основаването на фондацията му в България.

“Беше мъчно. Не чаках да се усещам чак толкоз зле. За близо месец бях доста отпаднал, минах един куп проби. Не бях в положение да товаря тялото си, да упражнявам, да съм покрай стандартите, на които съм привикнал. Бях изгубил силата, желанието си да играя и упражнявам. Това беше един тъмен интервал за мен. В него започнах да мисля за нещата отвън тениса, кое е в действителност значимо в живота, кое има значение. Това ме накара да направя лична фондация, нещо, което обмислях отдавна. Може би това бе верният миг.”

“Що се отнася до тениса, мисля, че имам още доста години пред себе си. Продължавам да се изучавам и да се развъртвам. На корта постоянно би трябвало да се учиш. Имам много неща да потвърждавам на самия себе си. Бих желал постоянно да съм на 30, това е чудесна възраст. При други условия би ми се сторило като сериозна възраст. Направих към този момент доста хубави неща, направих и някои нелепости.”

Относно идващия си противник, който ще бъде един всред Доминик Тийм и Ник Кирьос, Димитров разяснява:

“Играл съм и с двамата неведнъж. Познавам ги задоволително добре. Със сигурност ще създадат завладяващ дуел, непредсказуем. Тийм е по-стабилният състезател, към този момент има купа от Големия шлем. Който и да завоюва, за мен си остава една и съща задачата. Ще бъде огромна опция пред мен. Ще погледам малко.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР