След усилени изследвания екип от археолози смятат, че са открили

...
След усилени изследвания екип от археолози смятат, че са открили
Коментари Харесай

Останките на Свети Петър бяха открити в римска църква

След усилени проучвания екип от археолози считат, че са разкрили останките на Свети Петър. Находката е направена в римска черква, като се предлага, че костите са на повече от 2000 години.

В храма Санта Мария Маджоре са открити още няколко реликви, принадлежали на мъченици. Останките се съхранявали наоколо до олтара на църквата. Били побрани в глинени съдове с надписи извън и отвърне.

Върху откритите фрагменти учените ясно съумели да разчетат имената – Корнелиус, Каликст, Феликс и Петър, а до този миг са били скрити, тъй като тази част от храма бе затворена поради структурни проблеми.

Не бяха нужни спомагателни изследвания, с цел да преценява, че откритието е на няколко хиляди години, декларирал ръководителят на археологическата експедиция Масимилиано Флориди, представен от английския Телеграф.

 Санта Мария Маджоре Снимка: Pierre-Selim Huard

В подписите е упоменато и че мощите са принадлежали на светци, пожертвали живота си в името на Христос.

Смята се, че едно от имената е на Свети Петър – един от храстовите апостоли и първият деятел на Антиохия, където е екзекутиран и умира като страдалец.

Костните фрагменти ще бъдат изпратени във Ватикана за подробен разбор и ще бъдат съпоставени с мощите на Свети Петър, които се пазят в едноименната базилика.

 Рим

Те са на човек, който е умрял през 60 година след новата епоха и католическата черква ги приема като солидно доказателство за делото на Свети Петър. Науката обаче го слага под въпрос.

Но в случай че ДНК от мощите на Свети Петър съвпаднат с откритите в Санта Мария Маджоре остатъци, това би потвърдило, че реликвата е същинска и католиците в действителност се прекланят пред останките на Свети Петър.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР