След уикенда е трудно да се върнете към обичайния работен

...
След уикенда е трудно да се върнете към обичайния работен
Коментари Харесай

Закуска и обяд за мозъчна концентрация

След уикенда е мъчно да се върнете към нормалния работен график. За да сте бодри, хранете се вярно. Преди да отидете на работа, хапнете мюсли с мляко или топла вода.

Зърнените храни съдържат витамини от групата В, които усъвършенстват работата на мозъка и оказват помощ против стрес. От въглехидратите мозъкът получава глюкоза, която подтиква активността му.

Не закусвайте с нещо сладко, тъй като сладките храни подвигат внезапно равнището на глюкозата, само че по-късно настава спад и усещате апетит, а мозъкът ви се нуждае от стимулант за работата си.

На обяд хапнете месо. Благодарение на белтъчините организмът създава хормоните допамин и адреналин, които дават отговор за скоростта на реакцията и подтикват мисловните процеси.

Така че в случай че ви се постанова да вършиме нещо значимо и да взимате решения по време на работа, обядът ви би трябвало да се състои от месо или риба. Но не преяждайте на обяд, тъй като кръвта ще се устреми към храносмилателната ви система.

Ако ядете пица на обяд, изберете такава с фино тесто. Картофи със сирене също ще свършат добра работа за обяд, както и детско меню в заведение за бърза закуска.

 Риба

Хот-догът ще е съвършен без майонеза, горчица и кетчуп, защото стомахът ви така и така ще е измъчен от сухата храна. Пърженото също не е добър избор за обяд.

Ако можете да си го позволите, хапнете на обяд броколи. Те съдържат субстанции, които защищават от кислороден апетит. Броколите са естествен антибиотик.

За по-добра памет и продуктивност постоянно обядвайте с леща, която съдържа нужните за бърза мозъчна реакция аминокиселини. Различните типове ядки оказват помощ на организма да създава допамин.

Брюкселското зеле покачва способността за централизация, а витамин С, който се съдържа в лимоните, унищожава нестабилните молекули на О2, които провокират утежняване на паметта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР