След убийството на Алексей Петров възниква въпросът, кой ще прибере

...
След убийството на Алексей Петров възниква въпросът, кой ще прибере
Коментари Харесай

Алексей Петров не е изненадан от екзекуцията си, разпределил е стотици милиони в скорошно завещание

След убийството на Алексей Петров поражда въпросът, кой ще прибере фантастичните му активи, които съгласно злите езици надвишават 300 млн. лева Хора от обкръжението му показват, че приживе се опитал да спести драмите на околните си, като е направил нотариално заверено наследство. Копие от документа се съхранява в една от огромните столични адвокатски адвокатски фирми.

Алексей е пристъпил към написването на наследството след атентата с гранатомети против мерцедеса му през 2015 година Впоследствие то е било преработено неколкократно.

Запознати настояват, че при всяка промяна на настроението Трактора е викал юристите си, с цел да трансформират последната му воля. Поне три дами и незнаен брой законни и противозаконни деца се чака да се включат в битката за милионите, които Петров оставя като парцели, банкови сметки и фирмени дялове.

Бизнес историята на Алексей Петров стартира още през 90-те години на предишния век, когато той е съучастник в един от ранните силови застрахователи " Аполо и Болкан ”.

По-късно Трактора основава нова компания " Спартак " с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови сътрудници от Съюза на някогашните барети.

След няколко трансформации сдружението се прекръства на " Лев Инс ” и се трансформира в един от водачите на застрахователния пазар, който единствено за м.г. афишира над 445 млн. лева премиен доход.

Парадоксално обаче публично заявената облага е пренебрежимо дребна. Трактора постоянно е твърдял, че в компанията има съдружници от Израел, само че съгласно осведомени застрахователното сдружение постоянно е било ръководено персонално от него и формалната му половинка Ива Павлова.

Финансисти правят оценка " Лев Инс ” на най-малко 600 милиона лв. все още, в случай че се стигне до продажба на сдружението. На този стадий не е ясно какво ще се случи със застрахователната компания.

Справка в Търговския указател демонстрира, че Ива Павлова взе участие в ръководството на 7 компании, една от които е застрахователна компания " Лев Инс ”. Под контрола й са 50 търговски сдружения – охранителни компании, мандри, мебелни цехове, таксиметровата компания " Такси-С- Експрес ”, туристически компании и заведения за хранене.

Бизнес империята включва и доста други компании в разнообразни браншове – пенсионно и животозастраховане, охранителни компании, сдружение за ръководство на автомобилни паркове и джипиес съоръжение, за съоръжение на хлебозаводи,  производство на биохрани и други

Единственото публично прието дете на Алексей Петров – дъщерята Диляна, към този момент е на към 25 година и има две компании. Едната е " Соломон груп ” за консултантски услуги, а другата е " Тора Сълюшънс ” за електронна търговия и уеб дизайн. Диляна движи и ресторант " Делвите ”, прочут с неособено положителната си кухня, който се трансформира в бърлога на Трактора в последните години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР