След цял ден в откъсване датчанинът Каспер Асгрен от отбора

...
След цял ден в откъсване датчанинът Каспер Асгрен от отбора
Коментари Харесай

Каспер Асгрен спечели 18-ия етап от Тур дьо Франс 2023

След през целия ден в отделяне датчанинът Каспер Асгрен от тима на Соудал Куик-Степ завоюва 18-ия стадий от Обиколката на Франция - 185 километра от Мутиер до Бург-ен-Брес.

Днешният равнинен стадий предполагаше спечелилият да бъде излъчен в всеобщ заключителен спринт в Бург и подобен се състоя, само че тримата бегълци - Асгрен, Паскал Енкхоорн (Нидерландия/Лото Дестини) и Йонас Абрахамсен (Норвегия/Уно Екс Про Сайклинг) съумяха да устоят и да заемат позициите на подиума от първа до трета.

Тримата, дружно с белгиеца Виктор Кампенаертс (Лото Дестини), бяха държани на отдалеченост от към една минута в течение на целия стадий от главната група, само че с доста здрави смени бегълците съумяха да запазят нежния си задатък до самия край.

Времето на спечелилия Асгрен бе 4 часа, 6 минути и 48 секунди, каквото съдиите присъдиха и на цялата съществена група. От нея на първо време приключи носителят на " зеленото трико " Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк). Белгиецът, който има четири етапни победи от началото на Обиколката, сподели, че сега няма кой да го бие в чист спринт, само че изоставането на групата не му разреши да вземе освен това от четвъртото място.

Все отново той добави още 29 точки към сметката си за " най-активен играч " и към този момент има 352 - с тъкмо 150 повече от датчанина Мадс Педерсен (Лидл-Трек), който е втори в тази ранглиста.

Равнинният темперамент на днешния стадий не предложи никакви изненади в битката за генерално класиране и там безапелационен водач остава различен датчанин - Йонас Вингегор. Състезателят на Йъмбо-Висма резервира " жълтото трико " с преднина от 7:35 минути пред втория Тадей Погачар (Словения/ОАЕ) и общо взето просто би трябвало да финишира в оставащите три стадия, с цел да завоюва за втора поредна година най-престижното колоездачно съревнование в света.

Италианецът Джулио Чиконе пък резервира " бялото трико на червени точки " за най-хубав катерач. Колоездачът на Лидл-Трек има 88 точки, с шест повече от втория Феликс Гал (Австрия/AG2R) и със седем пред третия Вингегор.

В петък е 19-ият стадий от Обиколката на Франция, който с хълмистия си темперамент още веднъж ще бъде доста комфортен за офанзива на някой от откъсналите се колоездачи. Дистанцията, която би трябвало да бъде измината, е 172,8 километра от Мойран до Полини.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР