След трудна първа година в магическото кралство нещата вече изглеждат

...
След трудна първа година в магическото кралство нещата вече изглеждат
Коментари Харесай

Боб Айгър повежда Disney в бичи марш

След сложна първа година в магическото кралство нещата към този момент наподобяват по-розови за основният изпълнителен шеф на Disney Боб Айгър.

Той съчетава мощния доклад за приходите с партньорства като Epic Games и Тейлър Суифт, както и идна платформа за стрийминг на спортни събития.

Добрите резултати би трябвало да дадат на уверения Айгър амуниции в продължаващата му борба с акционерите, които подлагат на критика Disney за забавянето на акциите.

Пазарът наподобява се съгласи, като акциите на компанията скочиха с към 7% в следборсовата търговия.

Печалбата на акция за първото тримесечие на Disney надмина упованията и компанията съобщи, че приходите за цялата година ще се усилят с най-малко 20% през идната година.

Тя също по този начин понижи загубите си от стрийминг до $216 млн. от $1,05 милиарда през предходното тримесечие и чака звеното да бъде на облага до края на 2024 година

" Третото следващо мощно тримесечие на Disney ще поддържа Айгър, който продължава да се бори с извеждането на стрийминга до доходност, а намаляването на загубите беше огромна стъпка в тази посока ", споделя Пол Върна, анализатор в Insider Intelligence.

" Пред Disney към момента предстоят огромни борби през тази година, само че днешните резултати безспорно ще донесат облекчение на водачите и акционерите ", прибавя Върна.

Компанията разгласи, че ще влага 1,5 милиарда $ в Epic Games, която стои зад играта Fortnite.

По думите ѝ изгодите от партньорството ще бъдат две: запознаване на Gen Z и Gen Alpha с интелектуалната благосъстоятелност на Disney и увеличение на приходите посредством покупки в игрите.

Това е ход, ориентиран към това да покаже на Wall Street, че Disney обръща внимание на игрите и по-младите демографски групи, показва Business Insider.

Айгър също по този начин показа тактиката и графика си за въвеждане на водещата спортна мрежа ESPN.

Компанията ще пусне независима стрийминг услуга с ESPN и нейните сестрински мрежи през есента на 2025 година - нещо, което основният изпълнителен шеф назова " неизбежно ".

Платформата евентуално ще интегрира залагания и прогнози, артикули, спортна статистика и персонализиране.

Клиентите също по този начин ще могат да комбинират офертата с Disney+ и Hulu.

Айгър разказа взаимното дружество като многоканална игра за привличане на нови клиенти, които считат, че класическият пакет платена телевизия е прекомерно безценен.

Въпреки това Уолстрийт е любопитен какъв брой бързо тези нови старания могат да заменят съществуващия бизнес на Disney с линейна телевизия, която разчита на кабелния пакет, показва Business Insider.

Айгър е подложен на напън от страна на вложителите да усъвършенства монетизацията и да дефинира бъдещето на спортната си мрежа, която е наранена от възходящите разноски за спортни права.

Moana и Тейлър Суифт са имената на Disney за 2024 година

Айгър разгласи, че концертният филм Taylor Swift: The Eras Tour ще се излъчва само в Disney+.

Досега филмът за рекордното турне е събрал над 260 млн. $ в международния бокс офис.

Той вкара тактика, която включва понижаване на продукцията, заличаване на филми и сериали, които не дават отговор на критериите за качество.

Айгър уточни и идното продължение на кино лентата Moana, което би трябвало да даде подтик на боксофиса след слабите резултати от предходната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР