След тримесечно буксуване и няколко фалстарта с конструирането на общински

...
След тримесечно буксуване и няколко фалстарта с конструирането на общински
Коментари Харесай

След няколко фалстарта София най-сетне има гласуван бюджет

След тримесечно буксуване и няколко фалстарта с конструирането на общински съвет и избор на ръководител локалната власт в София реализира първи сериозен консенсус и гласоподава бюджета на столицата. Рекорден по размера си - 2.63 млрд.лева, той бе утвърден от 45 съветници в 61-членния Столичен общински съвет.

" За " гласоподаваха групите на " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София ", на ГЕРБ-СДС, съветниците от " Синя София " и отцепниците от " Възраждане ". Против бяха само групата на Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Възраждане ".

До поддръжката, с която план-сметката на столицата стана факт се стигна, откакто първичният вид за бюджет бе поправен с включването на оферти от другите политически сили и от жителите при публичното разискване. С тях разходната част се усили в допълнение с над 59 млн.лева, а кметът Терзиев даде обещание да откри срества без да подвига налози и такси. Дори и на днешното съвещание бяха включени и утвърдени още оферти на ГЕРБ-СДС - за още 300 хил.лева за интеграция на деца със синдрома на Даун; спомагателни 210 хил.лева за възстановяване на достъпността за деца със специфични потребности в 22 учебни заведения, а най-голямото нарастване беше реализирано при средствата за градеж на детска градина в регион " Искър " - вместо заложените 161 хил.лева беше решено да се провиснал 1.2 млн.лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР