След тричасово заседание съдът взе решение да остави в ареста

...
След тричасово заседание съдът взе решение да остави в ареста
Коментари Харесай

Съдът реши: Полицай остава в ареста, трима са с парични гаранции след поискан подкуп

След тричасово съвещание съдът взе решение да остави в ареста един от четиримата арестувани служители на реда , упрекнати в искане на рушвет от 800 лв. . Останалите трима са освободени против парични гаранции, вариращи от 8000 до 10 000 лв. . Решението бе взето на съвещание със закрити врата, с цел да се предотврати разкриването на персонални данни и информация от следствието, което може да попречи на правосъдния развой.

Обвиненията против служителите на реда – двама от Първо районно ръководство и двама от КАТ , бяха повдигнати след корист със служебно състояние в четвъртък в София. Според отчетите униформените са заблудили водач  като му съобщили, че тестът му за алкохол е позитивна и по-късно са поискали рушвет, с цел да подценен нарушаването.

Този случай акцентира продължаващите проблеми с корупцията в правоохранителните органи и постанова въпроса за нуждата от по-строг надзор и бистрота в дейностите на полицията . Особено обезпокоителен е фактът, че служителите на реда са употребявали своята власт, с цел да заблудят и заплашат жител, подронвайки по този метод доверието в институциите, предопределени да пазят и служат на обществото.

Размерът на избраните парични гаранции и решението за задържане под стража на един от обвинените демонстрират сериозния метод на съда към този случай. Обществото чака продължение на следствието и при потвърдени обвинявания, заслужено и съответно наказване за отговорните лица .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР