След три години пандемични гранични ограничения Китай отново се отваря

...
След три години пандемични гранични ограничения Китай отново се отваря
Коментари Харесай

Китай отново се отваря към света

След три години пандемични гранични ограничавания Китай още веднъж се отваря изцяло за задгранични гости, в това число туристи, оповестява СиЕнЕн.

В свое изказване китайското посолство в Съединени американски щати разгласи, че страната ще възобнови издаването на всички категории визи за чужденци от сряда. Пътуващите, притежаващи многогодишни визи, издадени преди 28 март 2020 година, датата, на която Китай затвори границите си за множеството задгранични гости в опит да защищити Covid-19, ще имат право да ги употребяват, стига да не са изтекли.

Китайските управляващи предишния месец оповестиха огромна и решителна победа в оправянето си с епидемията от ковид, която обхвана страната след внезапно облекчение на политиката на Пекин за " нулев коронавирус в края на предходната година.

Изявлението на посолството идва и в миг, когато Пекин се стреми да съживи втората по величина стопанска система в света и локалната туристическа промишленост след година на студен напредък, остър от пандемичните ограничения.

През 2022 година Китай записва 115 милиона трансгранични пътувания, надалеч под равнището от 670 милиона преди пандемията през 2019 година Чужденците съставляват 97,7 милиона от тези пътувания през 2019 година - цифра, която спадна до едвам 4,47 милиона предходната година, защото рестриктивните мерки на Covid не позволяваха хора от чужбина да влизат в страната.

Според изказването на посолството, безвизовото влизане ще бъде обновено за южния остров Хайнан и за круизни кораби, посещаващи Шанхай. Безвизовото влизане също ще бъде рестартирано за чужденци, пътуващи от Хонг Конг и Макао до прилежащата провинция Гуангдонг, и туристически групи от държавите-членки на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Китай отстрани карантината за идващите от чужбина през януари при отчасти наново отваряне, което беше посрещнато с изблик на наслада и облекчение от страна на жителите.

Пътуващите в страната към момента са задължени да си създадат тест за Covid 48 часа преди заминаването и би трябвало да попълнят резултатите във формулярите за митническа здравна декларация.
ТЕМА преди 3 дни 3950 преди 3 дни 1191 преди 5 дни 712
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР