След три дни на свобода полицията залови избягалия на 21

...
След три дни на свобода полицията залови избягалия на 21
Коментари Харесай

Как двама мъже, помогнаха за залавянето на беглеца от Ловеч

След три дни на независимост полицията залови избягалия на 21 юни пандизчия Борис Иванов в региона на Летница.След като беше арестуван основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че Иванов е отвлякъл стара жена за пленник, преди да бъде хванат.

В интервенцията по издирването на беглеца участваха профилираният отряд за битка с тероризма, жандармерията и целият състав на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, хеликоптер и кучета, заключи огромната акция вътрешният министър Валентин Радев.

Само по за интервенцията приказват полицейският контрольор на Летница, предотвратил заложническа рецесия при залавянето на избягалия от Ловеч пандизчия, и мъжът, който първи е видял Борис Иванов.
 
Рецидивистът е влизал в две къщи. Първата е изоставена сграда до къщата на възрастен човек. Там Иванов е видян на първо време от 26-годишния Здравко Ванков.

„ Дойдох при дядо и видях пандизчията пред вратата. Държеше огромен кол. Стъписах се. Помислих, че нещо неприятно се е случило на дядо. Звъннах на 112, само че те не се сетиха за адреса. Запалих колата и потеглих към Районното. Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той сподели да отида при Жандармерията. Разпознах пандизчията от фотографията и споделих, че е у нас ”, споделя Здравко. И добавя, че за благополучие, в момента на появяването на Иванов, дядо му не бил в къщата си. -->
 
След като не разкрил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влиза в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите й, в оня миг тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и изискал храна.

 
До заложническа рецесия не се стига, защото служител на реда вижда рецидивиста и жертвата му. 50-годишният контрольор Димитър Димитров патрулирал граждански.
 
Тя със знаци ми сподели, че има нещо подозрително. Не посмях да потегли през гъстата растителност, тъй като може да се укрие, а до момента в който стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи ”, споделя униформеният. Той незабавно се обажда на сътрудниците си. Следва светкавична акция и след сигнален изстрел пандизчията е хванат.
 

 
 Министерство на вътрешните работи

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от най-малко още три години поради бягството му. Рецидивистът ще се снабди и с обвиняване за похищение на старата жена.

48-годишният Борис Иванов избяга на 21 юни малко след 10.00 ч. от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна компания , където работил дружно с други пандизчии. Те го подгонили след бягството му, само че не съумели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, откакто е бил изместен от затворническото общежитие.
 
Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за за четири присъди, измежду които обезчестяване и обир. По-голямата част от наказването е бил изтърпял и за положително държание е бил изместен в общежитието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР