След три дни мъки и разправии Народното събрание най-после се

...
След три дни мъки и разправии Народното събрание най-после се
Коментари Харесай

Стоичков реши мача за парламента с обаждане от Маями до Вежд...

След три дни страдания и разправии Народното събрание най-сетне се снабди с ръководител. В последна сметка, водещият съвещанието доайен измежду депутатите Вежди Рашидов склони да поеме поста. За него гласоподаваха 139 депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

 

Христо Стоичков реши яловия мач в Народното събрание с едно позвъняване от Маями. Това призна новоизбраният началник на Народното събрание Вежди Рашидов, който ден по-рано отхвърли да се нагърби да стане ръководител. Тогава дръпна и прочувствена тирада, която развълнува множеството му сътрудници. Ситуацията през вчерашния ден отново беше патова, откакто никой от номинираните не събра болшинство. Тогава на председателски съвет ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и партията на Стефан Янев взеха решение още веднъж да предложат на Рашидов да стане началник. Този път той одобри, след което изясни и за какво е размислил.  

" Снощи от Маями ми се обади Христо Стоичков. Всички знаете, че е един популярен българин. Той е мой другар и не го укривам. Плачеше след изказването ми от през вчерашния ден, сподели ми: " Върни се, хората те обичат! ", описа 67-годишният Рашидов.  Той изясни, че експлицитното му изискване е било да бъде подсилен с мнозинство.

" Аз персонално 100%, на тези години, откакто съм бил два пъти министър и 6 мандата народен представител, надълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците си. Парламентът обаче би трябвало да работи. Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ ", разгласи с възторг Рашидов.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР