След това в страната няма да се продава кучешко месо,

...
След това в страната няма да се продава кучешко месо,
Коментари Харесай

Южна Корея ще забрани със закон консумацията на кучешко месо

След това в страната няма да се продава кучешко месо, нито ще се сервира в заведенията за хранене, оповестява Reuters. Новинарската организация акцентира, че традицията провокира рецензиите на интернационалната общественост и по-младите южнокорейци, които постоянно провеждат манифестации против жестоката процедура.

На среща с държавни чиновници и деятели за правата на животните, водачът на „ Гражданска мощ ” Ю Ей-донг съобщи: „ Време е да сложим завършек на обществените спорове към потреблението на кучешко месо, като приемем специфичен закон, ориентиран към преустановяване на тази процедура “.

На същата среща министърът на земеделието Чунг Хуан-геун сподели, че откакто законът бъде признат, държавното управление ще поддържа всестранно производителите на кучешко месо, с цел да затворят бизнеса си. Според корейското държавно управление става дума за 1 150 ферми за кучета, 34 кланици, 219 дистрибуторски компании и към 1 600 ресторанта.

В момента потреблението на кучешко месо в Южна Корея е лимитирана, само че не е противозаконна. Практиката е отразена в културата на корейския народ, а учените...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР