След толкова много недомлъвки, драми и чакане, лидерът на ГЕРБ

...
След толкова много недомлъвки, драми и чакане, лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ най-накрая обявиха кандидат за кмет в Пловдив, но все още мислят за София

След толкоз доста недомлъвки, драми и очакване, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов въпреки всичко заложи на оня претендент в Пловдив, за който загатна още преди съвсем година. Настоящият кмет на регион " Тракия " в Пловдив Костадин Димитров ще е изборът на ГЕРБ за борбата за градоначалник на идните локални избори на 29 октомври. Това разгласи персонално рано сутринта в неделя Борисов при свое изненадващо посещаване в града.

Според Борисов е " имало доста оферти ", само че са избрали Димитров заради сполучливото му кметуване в " Тракия ". По време на конференцията на масата до Борисов за първи път не стоеше някогашният към този момент координатор в града Иван Тотев, който беше махнат преди две седмица изненадващо.

Същото съобщи той и във връзка с претендента за София, където имало " шест доста положителни кандидатури ".

" Ще оповестя претендента за кмет, когато си отида в столицата ", отговори водачът на ГЕРБ на въпрос от публицист. В последните дни няколко имена, в това число на някогашният към този момент началник на " Новини " в bTV Антон Хекимян, се завъртяха из медиите. За да оправдае неналичието на имена до момента, Борисов уточни, че " претендентите на нашите некоалиционни сътрудници са слаби - от два месеца са на терен и вървят единствено надолу, тъй като има единствено хейт ". Без Тотев и с малко обещания Димитров бе разгласен малко преди приключването на периода за регистрация на листи и кандидат-кметове. Спекулациите по отношение на кандидатурата на ГЕРБ във втория по величина град бяха доста. Борисов загатна, че Димитров става за претендент още при едно посещаване
Реклама
В последно време обаче се случиха промени - Иван Тотев бе отхвърлен като началник на пловдивската организация на ГЕРБ, след над десетилетие отпред и два кметски мандата. Тази изненадваща смяна, която остави в ступор локалните структури, хвърли сянка върху спряганата кандидатура на Димитров не се афишира, защото той е считан непосредствен с Тотев.

Самият Тотев присъстваше на брифинга в централата на ГЕРБ в Пловдив.

Решението на Борисов явно подсказва, че от Димитров се чака да се еманципира от някогашния кмет, както и че ГЕРБ играят на несъмнено, без да залагат на нови лица, каквито явно и няма доста. Още при започване на годината стана ясно, че актуалният градоначалник Здравко Димитров няма да бъде повдигнат от партията на Бойко Борисов за втори мандат. През февруари самият водач на ГЕРБ разгласи, след няколко следващи негови издънки.

Заедно с името на кандидат-кмета, в неделя бяха оповестени още листата за общински съветници, както и претендентите за шестте региона на града. От всички само Георги Стаменов е повдигнат за нов мандат като кмет на регион " Централен ". За останалите пет региона има нови имена, като трима са и малко познати лица от редиците на младежката организация на ГЕРБ. Самият Борисов посочи, че " половината листа и трима от петима районни кметове са нови лица. "
Реклама
Сред имената от листата за общински съветници личат такива на настоящи общински съветници, както и ръководещият регион " Западен " Димитър Колев, който е новият ръководител на локалната конструкция на партията и някогашен кмет в два мандата Иван Тотев.

Изненадващо в листата беше името на Слави Георгиев, който сега е самостоятелен общински консултант и в последно време беше изключително звучен и деен против администрацията на Здравко Димитров. За него при оповестяването му Димитър Колев изясни, че е от гражданската квота. За самия Георгиев до скоро имаше догатки, че той също ще се кандидатира за кмет.
Костадин Димитров е претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Фотограф: Георги Куманов
Мост, околовръстно, дострояване на игрища Костадин Димитров е магистър по математика в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ". Също по този начин е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF, като преди този момент е дълготраен играч в този спорт. Управлява регион " Тракия " към този момент трети следващ мандат като на изборите през 2019 година печели още на първи тур с поддръжка от 60%. Преди това е заместник-кмет в регион " Централен ".

Борисов сподели за него, че е " спокоен и безмълвен човек ", което на самата конференция Димитров удостовери, като не сподели доста. Кметът на " Тракия " изясни, че занапред ще бъде приключена управническата му програмата от екипа, с който ще работи. Отказа да изведе главните си цели от нея като изясни, че тя ще бъде в детайли показана на по-късен стадий.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР