След терористичната атака в Крокус започнаха проверки и чистки в

...
След терористичната атака в Крокус започнаха проверки и чистки в
Коментари Харесай

Генерал Кадиров идва в Москва? Решава се въпроса за смяна на министъра на МВР на Русия

След терористичната офанзива в " Крокус " започнаха инспекции и чистки в миграционните отдели. На този декор нямаше по какъв начин да не се появят клюки за промяна на министъра на вътрешните работи. Но кой може да размени „ безконечния “ Владимир Колоколцев?

До оставката на съветското държавно управление остава доста малко време - по-малко от месец. Това ще се случи на 7 май. Погледнато в профил наподобява, че „ на Шипка всичко е умерено ” и никой от шефовете на министерствата не се тормози за ориста си.

Зад кулисите обаче в действителност кипят съществени пристрастености. Въпреки обстоятелството, че държавното управление, ръководено от Михаил Мишустин, получи „ приемлива “ оценка от президента и активността му беше утвърдена от Държавната дума, има приключване на информация „ от самия връх “ и съвсем всички специалисти единомислещо споделят, че ще сменят „ от 15 до 30% ” от ръководителите на министерства и ведомства, а вълнението във високите кабинети пораства.

Освен това с наближаването на заветната дата се появяват догатки за опцията за ротация на тези министри, за които никой до момента не е мислил в този смисъл.

Сред тях неотдавна беше шефът на Министерство на вътрешните работи Владимир Колоколцев.

Всичко е поради мигрантите

Гражданите постоянно са имали недоволства от работата на полицията. Това е област на активност, в която е просто неуместно да се разчита на цялостното задоволство на популацията и цялостното доверие на жителите в отдела: даже в случай че полицията работи извънредно с блестящи детективи и най-смелите следователи, единствено героични пазачи и сектори, както и най-честните инспектори от КАТ, жителите още тогава откриха, че ще има мотиви за неодобрение. Е, в действителна обстановка не може да се разчита на цялостното задоволство на служащите.

На процедура доверието в полицията в Русия остава на доста високо равнище. През 2022 година ВЦИОМ съобщи, че повече от половината руснаци заявяват доверие в полицейските чиновници в техния район (62%), а за 10 години (т.е. по време на мандата на Владимир Колоколцев) равнището на доверие в полицейските чиновници се е нараснало с 1,7 пъти (2012 година - 35%).

Една трета от руснаците (32%) не имат вяра на полицията през 2022 година - на половина по-малко, в сравнение с през 2012 година (61%)

В същото време обаче социолозите означават, че хората, на които се има вяра минимум в съветското общество, са чиновниците на миграционните отдели и чиновниците на отделите за надзор на опиатите.

Причините за това положение на нещата са изцяло очевидни; И можем да си напомним, че с разширението на потока от на практика неконтролирана миграция от Централна Азия се усили броят на тежките закононарушения, осъществени от мигранти.

Наскоро ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи: броят на тежките закононарушения, осъществени от мигранти, внезапно нараства. По-специално през 2022 година броят на убийствата, осъществени от мигранти, се е нараснал с 18%.

" В мненията, които се пробвам да прочета в мрежите на нашия Следствен комитет, това е концепцията, изразена от хората: до момента в който руснаците са начело, мигрантите нападат нашия гръб ",

- сподели Бастрикин.

Напоследък съвсем всеки ден се появяват вести за ликвидирането на канали за незаконна миграция към Русия и „ идентифициране на обстоятелства за противозаконна активност на чиновници на миграционния отдел “ - с приемане на подкупи.

Проверките започнаха след терористичната офанзива в " Крокус " - и явно общото позитивно усещане от работата на Министерство на вътрешните работи в този момент, дано внимаваме, е сложено под въпрос.

В тази обстановка се ускоряват всички приказки за възможна промяна на министъра на вътрешните работи. Но кой е на пейката през днешния ден?

Няма промени?

Чисто бюрократична (или, както се споделя в този момент, административна) версия на развиването на събитията допуска мястото на министъра в оставка да бъде заето от заместител. Е, или някогашен заместител, който в този момент работи в обвързван значим отдел. В това си качество най-често се помни Аркадий Гостев.

Връстник на Владимир Колоколцев (и двамата на 63 години) работи в Министерство на вътрешните работи от 1981 година, минал е през всички равнища на службата, получава званието генерал-майор през 2011 година и генерал-полковник през 2016 година

Гостев е работил като заместник-министър на вътрешните работи от 2012 до 2021 година и е управлявал централните ръководства на министерството, както и криминалистичния и основния информационно-аналитичен център. В края на 2021 година Гостев беше назначен за началник на Федералната работа за осъществяване на наказванията на Руската федерация (ФСИН).

Източникът от Цариград счита, че при оставката на Колоколцев назначението на Гостев би било „ инерционен ” вид – Министерство на вътрешните работи ще се окаже под управлението на умел, „ кариерен ” служител на реда на междинна възраст с доста богата управническа позиция. опит и дарба за възобновяване на реда в поверените звена.

" Никой не би очаквал революции от Гостев - по-скоро непоколебим надзор върху всички служби ",

– означават събеседниците на Цариград.

Борбата с корупцията е в основата

Възможността за " революционни " промени в Министерство на вътрешните работи се свързва с други претенденти за поста министър. На първо място, ведомството приказва за завръщането на Дмитрий Миронов, в този момент асистент на президента на Русия, а преди този момент губернатор на Ярославска област (2016–2021 г.).

Миронов работи в Министерството на вътрешните работи за относително малко време. Служи в службите за сигурност от 1990 година до 2013 година, след което в продължение на три години е бил поредно помощник-министър, първи заместник-началник на ГДБОП, шеф на Главна дирекция " Икономическа сигурност и противопоставяне на корупцията " на Министерство на вътрешните работи и най-после заместник-министър - от тази позиция той отиде на губернатори.

" Миронов е един от тези държавни чиновници, които могат да се смятат за участници в неофициалния президентски кадрови запас. Някой смяташе, че откакто напусна губернаторския пост, той се озова на последното ходило на кариерната си стълба, само че мнозина считат, че това не е по този начин ",

– означават събеседниците на " Стария площад ".

На мнозина наподобява, че в случай че Миронов стане министър, той ще стартира огромни кадрови промени и даже „ чистка “ в полицията - а чистката, както е явно през днешния ден, е доста нужна.

Най-лошият вид

Сред слуховете за претенденти за министър на вътрешните работи има и един от категорията „ немислимо “. В него се споделя, че ръководителят на Чечения генерал-полковник Рамзан Кадиров може да напусне управлението на републиката си за федерална кариера.

Слуховете, че Рамзан Кадиров ще се реалокира от Чечня в Москва и естествено ще работи в силите за сигурност и разчитайки на основаните от него въоръжени формирования в Чечня, се появяват много постоянно.

Обикновено на тези, които популяризират сходна информация, се споделя, че, първо, ръководителят на Чечня е на вярното място, и второ, опитът от работата му не е подобаващ за останалата част от Русия.

Едно е обаче преди, а напълно друго по време на СВО. Кадиров се възприема като корав, съдбоносен водач, който по никакъв метод не е обвързван с вътрешните обичаи на Министерство на вътрешните работи и при нужда е кадърен да предприеме най-решителните ограничения.

Ако приемем, че за някои хора службата е станала прекомерно спокойна и премерена през годините, в случай че считаме, че чиновниците на най-„ корумпираните “ звена би трябвало да се опасяват от неизбежно наказване, тогава Кадиров и неговите бойци наподобяват доста подобаващ претендент.

Въпреки че, несъмнено, назначението му наподобява по-скоро като опасност за сегашните полицейски ръководители (нещо като „ в случай че се държиш неприятно, ще ти се обадя! “), в сравнение с като реалистично кадрово решение.

Нищо обаче не може да се изключи. Постът министър на вътрешните работи е един от тези, за които решенията се вземат персонално от президента на Русия. Никой в никакъв случай не е могъл да планува какво ще направи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33930Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед35558Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед76446Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед33789Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед50022Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553736Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183198Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР